Sky sås salvia recept

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling. 1 dl finhackad salvia eller 1/2 msk torkad
Gammaldags stek

Gammaldags stek

Mät upp och sila ner skyn i en kastrull. Sås. ½ msk salvia. Koka upp såsen och häll i redningen under vispning
Kalkonfilé

Kalkonfilé

Lägg allt i en gryta och skölj ur skyn i stekpannan med lite vatten. Jag drömde om kalkon i gräddsås men fick ihop något lättare
Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Häll skyn i kastrull. Sås. salvia, oregano, timjan, persilja), hackade. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen
Världens bästa kalkon

Världens bästa kalkon

Berra önskade gröna ärtor till vilket kändes som ett lika självklart tillbehör som gelén och såsen gjord på stekskyn
Helstekt klassisk kalkon

Helstekt klassisk kalkon

Sila skyn och tillsätt grädde, låt koka upp. Sås. Dela smöret och rödlöken i bitar, klipp två kvistar av timjan, rosmarin och salvian
Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås. ( 1 krm salvia). Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna
Baconlindad köttfärslimpa med örter och fetaost

Baconlindad köttfärslimpa med örter och fetaost

2 msk finhackad färsk salvia. Sila ner skyn i en gryta och låt den koka samman ca 5 minuter innan du blandar ner grädden. Låt såsen puttra ytterligare 5 minuter och red sedan av såsen till önskad konsistens. 2 msk finhackad färsk salvia. Stek köttfärslimpan mitt i ugnen på 175 grader i 25 minuter Ta ut formen och häll i den varma buljongen och ställ in i ugnen ytterligare 25 minuter Sila ner skyn i en gryta och låt den koka samman ca 5 minuter innan du blandar ner grädden. Låt såsen puttra ytterligare 5 minuter och red sedan av såsen till önskad konsistens
Andra kinder!

Andra kinder!

Slå till sist i grädde och låt såsen småputtra en stund. några kvistar salvia, oregano och basilika. Låt skyn koka samman ca 10 minuter och smaksätt sedan med grönsaksfond, basilika och soja. 2 lagerblad några kvistar salvia, oregano och basilika
Ciderbräserad Kycklingfilé

Ciderbräserad Kycklingfilé

Gör gärna en sås av grytskyn genom att sila av skyn ner i en kastrull. Servera grytan tillsammans med något gryn eller potatisklyftor och såsen alternativt en kall citronsås