Servera färsbiffarna med potatis och rödlök - och en skvätt av skysåsen som egentligen inte behövs men som sagt, är bra att spara matlådebiffarna i till en annan dag
Jag har med körsbärstomaterna från början vilket innebär att de blir ganska mosiga men det är liksom meningen, de ska "såsa till" skyn och ge smak i massakrerad form
Vispa ur formen med lite buljong och mät upp skyn. Låt såsen koka upp på nytt och smaka av. Rör ut mjölet med lite vatten till en klimpfri redning och rör ner det i skyn
Sila skyn. Sås. Skyn från steken, tillsätt rödvin. färsk rödlök 2 medelstora morötter 1 bit rotselleri 3 lagerblad 5-6 enebär 50 g smör ev. Läs även andra bloggares åsikter om Vildsvinsstek , Vilt , Rödvinssås 4 pers
Gillar man smaken av vinet blir det oftast en god sås. Det hela serverades med smörlungad kompott av sugarsnaps, rödlök, stavad morot och körsbärstomater samt ett jäkla mustigt och gott rödvin
Till såsen. rödlökar. ev lite maizena om du vill ha tjockare sås. rödlökar. och såsen förstås. 4 dl från skyn. Ta upp 4 dl av skyn och gör till en sås i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser
Deglacera pannan, dvs koka ut stekpappan med vatten och spara skyn. -) Frågan är om jag någonsin kommer göra köttfärssås på vanligt vis i fortsättningen
Servera med kokt potatis och sås gjord på skyn från köttfärslimpan. så väljer jag bort de ungsstekta tomaterna då barnen tycker både köttfärslimpan och såsen tar smak av dessa