När fisken är klar ska du ta tillvara skyn och hälla den i citronsåsen. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
silad nedkokt sky, grädde, viltfond, soja och chutney efter eget tycke och smak + valfri redning. Till älgen serverades en riktigt mumsig gratäng med potatis och jordärtskockor och även en god sås
Ta till vara skyn och häll den i citronsåsen. sky från torsken när den varit i ugnen. Citronsås. 75 g parmesan. Riv 75g parmesanost. Smaka av med chili och svartpeppar, Tillsätt purjolöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme ca 30min. Strö parmesanost över fisken och stoppa tillbaka i ugnen 2min. 75 g parmesan. 75g parmesanost
någon sky eller dylikt hade faktiskt passat bättre. Såsen o potatismoset va det jag gjorde annorlunda. tillsätt ½ dl mjölk (kanske mer om det blir för tjockt) och tillsist hade Anders i ca ½ dl riven parmesan ost
and chunks of ice falling down the sky, all in one day. Pasta och pastasås som man lagar i en och samma panna/gryta på bara några minuter, hur smidigt låter inte det
Tillsätt sedan vinet och koka tills det bara återstår en fin sky. Skär steken i skivor och häll sedan såsen över den skivade steken och strö över parmesanen
Om du vill kan du ta skyn som bildas och blanda den med färskost i en kastrull några minuter på plattan, samt krydda upp dem med lite mer chili/salt/peppar
(morotsjirlanger gör jag med potatisskalaren då jag drar långa jirlanger längs med moroten) Skyn gjorde jag efter jag stekt filén i samma panna, jag hällde på vatten så man får med alla smaker från pannan, rött vin, buljong, soja, lite socker