Ös då och då med skyn. Såsen blir verkligen supergod. Såsen blir verkligen supergod. 4-6 portioner800 g nötkött (fransyska eller innanlår)1 lök5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad1 msk sirap1-2 tsk ättiksprit (12 %)1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn3-4 dl vatten3 msk vetemjöl + 3 msk vatten1 1/2 dl vispgräddeSmörSalt och pepparSmält smör i en stekgryta och bryn köttet runt om. Sila ner skyn i en kastrull (bör vara 3 dl sky, späd annars med mer vatten). 800 g nötkött (fransyska eller innanlår)
Sila skyn och ner med den i pannan igen, i med grädde och koka ihop till en fin sås. Vid ett efterlängtat besök i helgen i helgen som gick tog vi upp ett innanlår som varit kvar i frysen sedan fjolårets älg som bärgades, då jag deltog på älgjakt utanför Härnösand i Vålånger Överskogs jaktlag
Skyn häller du av och gör sås eller marinad av. Sila ner skyn från ugnspannan under omrörning. Jag lättkokar lite blomkål istället och häller gräddsås över allt