När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Spar skyn - den blir en god sås. Koka upp skyn (ev med lite mer vatten) och häll den över köttet. 1 tsk chiliflingor. 800 g fläskkarré i bit Lag 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 3 msk salt 7 dl vatten 1,5 msk socker 1/2 msk hel svartpeppar 1 lagerblad 2 dl äppelcidervinäger Kryddblandning 1 msk hackad gul lök 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk färsk timjan, finhackad 1 msk färsk rosmarin, finhackad 1 tsk chiliflingor 1-2 msk äppelcidervinäger 1 msk olivolja
Vispa ihop skysåsen och koka upp. Och så fick jag ta tillvara den goda skyn efter stekningen. Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffar inte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle bli färsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarna i
Häll i rosépepparn i stekpannan i skyn som finns kvar efter stekningen av biffarna. Sås. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och blanda ihop dem med såsen
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Ta till vara skyn och häll den i citronsåsen. sky från torsken när den varit i ugnen. chili. Citronsås. Smaka av med chili och svartpeppar, Tillsätt purjolöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme ca 30min. 1 citron chili
Om man vill så kan man sila av skyn och göra sås av den, men det gjorde inte vi. God smak på dessa kycklingben, kanske inte så konstigt eftersom jag älskar både ingefära och thai chilisås
and chunks of ice falling down the sky, all in one day. Pasta och pastasås som man lagar i en och samma panna/gryta på bara några minuter, hur smidigt låter inte det