Sky sås öl recept

Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå över grädden samt soya och ställ på spisen
Höstig högrevsstek i lergryta

Höstig högrevsstek i lergryta

Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå i en skvätt grädde (ca ½ dl) samt soya och ställ på spisen
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Sila skyn och koka upp den. Rör samman mjöl och matfett och klicka ner blandningen i såsen under vispning
Öl- och colakokt nötstek

Öl- och colakokt nötstek

Red av till önskad konsistes och smaka av med salt och peppar och du har en gudomligt god sås till söndagssteken
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Sila skyn och skumma av fettet. Red såsen med lite maizena. ½ l öl. Häll över öl. ½ l öl. Skär upp köttet och servera med potatismos, brysselkål och sås Ingredienser till 4 portioner
Hjortstek på Älgövis

Hjortstek på Älgövis

Sila skyn över i en kastrull. Sås. Häll på öl, fond, rosmarin och enbär. Vispa i mjölet utrört i lite kallt vatten
Kycklingens öde, del 2.

Kycklingens öde, del 2.

Ös pippin några gånger under tiden med skyn. Ja så klart så fanns den mesta smaken av öl i såsen, kycklingen smakade som vanlig helgrillad kyckling brukar göra här hemma
Porterstek

Porterstek

Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn. Mät upp skyn i en kastrull. Såsen. Vispa ut mjölet i grädden. 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. 8 dl sky5 msk vetemjöl2 dl gräddeHäll i porter, saft och soja i kastrull. Låt steken ligga ca 20 minuter i skyn innan den skärs upp. Låt såsen koka 3-5 minuter. 1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

När steken är klar silar man av skyn och gör en enkel sås. En härligt krämig gratäng och god sås, lite brysselkål och andra grönsaker till och middagen vad klar att servera
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

Senast blev surdegen fantastisk och luktade frisk youghurt, därefter började den lukta öl och jag skyndade mig att baka brödet
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

För er som avskyr gorgonzola är tipset att köpa en lite billigare och mildare mögelost och använda konjak i såsen som tar bort den där smaken från osten
Karréstek…Igen

Karréstek…Igen

Skyn från steken, silad. Gjorde en redning på smör och mjöl genom att knåda ihop dessa två finfina råvaror till en och sedan lägga ned den i såsen
Älgbog med asiatisk touch

Älgbog med asiatisk touch

Börja med en mindre mängd sky så att det inte blir för starkt. 5 dl ljus öl. 1/2 dl teriyakisås. Till sås använde jag ungefär 1 dl av stekskyn och 1-2 dl grädde. 5 dl ljus öl. 1/2 dl teriyakisås
Söndagsstek fast på lördag

Söndagsstek fast på lördag

Sila av skyn från köttet. Sås. När jag lagade till steken igår använde jag både ljus och mörk öl men man kan använda antingen eller