Jag har lite svårt för alltför blaskiga såser i grytor så jag reder gärna av skyn med maizenamjöl utrört i lite vatten då jag tycker smakerna binder ihop sig bättre
Använd skyn direkt som en är eller gör sås med den som bas. Häll skyn i en kastrull. Långkokt fläskkött, kok potatis med sås och smakrika smågurkor – kan livet vara bättre
Sila skyn och skumma av fettet. Red såsen med lite maizena. ½ l öl. Häll över öl. ½ l öl. Skär upp köttet och servera med potatismos, brysselkål och sås Ingredienser till 4 portioner
Ös pippin några gånger under tiden med skyn. Ja så klart så fanns den mesta smaken av öl i såsen, kycklingen smakade som vanlig helgrillad kyckling brukar göra här hemma
Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn. Mät upp skyn i en kastrull. Såsen. Vispa ut mjölet i grädden. 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. 8 dl sky5 msk vetemjöl2 dl gräddeHäll i porter, saft och soja i kastrull. Låt steken ligga ca 20 minuter i skyn innan den skärs upp. Låt såsen koka 3-5 minuter. 1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl
När steken är klar silar man av skyn och gör en enkel sås. En härligt krämig gratäng och god sås, lite brysselkål och andra grönsaker till och middagen vad klar att servera
För er som avskyr gorgonzola är tipset att köpa en lite billigare och mildare mögelost och använda konjak i såsen som tar bort den där smaken från osten
Börja med en mindre mängd sky så att det inte blir för starkt. 5 dl ljus öl. 1/2 dl teriyakisås. Till sås använde jag ungefär 1 dl av stekskyn och 1-2 dl grädde. 5 dl ljus öl. 1/2 dl teriyakisås