(Najni räknar kallt med att lördagens svampfynd i de skånska skogarna ingalunda var en engångsföreteelse, och skulle så ändå råka bli fallet är jag i full färd med att torka återstoden av gårdagens skörd, för att kunna njuta av egenplockad svamp hela långa vintern)
Vår gästkock Ditte har modifierat receptet något men lyckats behålla dess skånska mustighet. 1 kg högrev, bit eller färdigskurna grytbitar. 2 morötter, skurna i grova bitar. Drakamöllan, gryta, högrev 1 kg högrev, bit eller färdigskurna grytbitar. 2 morötter, skurna i grova bitar
Till kyllingen (som det heter på skånska, eller hur Mårtenssons. 3 bakpotatisstora potatisar, skalade och skurna i stora bitar. 3 bakpotatisstora potatisar, skalade och skurna i stora bitar
Nu har jag bara en stor mängd skånska rabarber kvar i köket som jag inte vet vad jag ska göra med. Ibland kan man förvånas även av sina nära i en familj då de avslöjar saker man inte har en aning om
Nja, det kanske inte är midvinter och drivis ute än, här i Skåne har vi 7 grader och regn, men mörkret och de skånska isvindarna gör att ju att vinterkänslorna kommer krypande och jag vill helst hålla mig inne
Går säkert lika bra med annan kavring om man inte hittar den skånska. Vill du göra med äpplen istället6 syrliga äpplen, skalade, skurna i klyftor1 dl vatten½ dl sockerBlanda vatten och socker i en kastrull