Fänkål stekt med lök och en aning vitlök i olivolja samt vin med örter och rosépeppar var ytterligare ett tillbehör och konfitkokta eller konfiterade tomater, det vill säga kokta i olivolja, var ett annat gott tillbehör
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkål och dill. Fräs sedan lök, vitlök, morot och fänkål några minuter utan att det får färg
I stället för Salmalax valde jag gravad lax skuren i små tärningar. På Långbro bestod salladen av tärningar av Salmalax, på en bädd av spenat och tunt hyvlad fänkål, beströdd med kapris och pressad med en närmast trögflytande dijonvinaigrette
Lägg upp lite fänkålsblandning i botten på en djup tallrik och lägg torsken ovanpå. 1 fänkål, strimlad. 1 kruka dill, grovt skuren. Fräs broccolin någon minut och ta i fänkålen och rädisorna, låt det fräsa ca 1 minut och dra från värmen. 1 fänkål, strimlad. 1 kruka dill, grovt skuren
Lägg i lammsteken och peta ner schalottenlök, vitlök och fänkål. Sleva upp schalottenlök, vitlök, fänkål och kapris med hålslev och mixa till en slät sås
Strax innan servering lägger du i fisken skuren i bitar och precis på slutet räkorna. Den får sin härliga smak från fänkål – både färsk i strimlor och frön – och en aning chili och ingefära samt den oslagbara franska torra Vermouthen Noilly Prat som du för övrigt har god nytta av i skafferiet till risotto, pastasåser, gräddsås till fisk och för den perfekta béarnaisen
Den består faktiskt av fänkålsmousse, eller som det egentligen heter. en fänkålsbavaroise. Denna gång lät jag fänkålen koka lite kortare tid och tillsatte de små dillvipporna efter kokning när fänkålen mixades, vilket gav både en vacker färg och fin smak