Skuren aioli recept

Grand aioli – maten runt vitlöksmajonnäsen

Aioli är den provencalska vitlöksmajonnäsen. Men aioli är inte bara en sås. Grand aioli är namnet på en provencalsk festmåltid där man äter aioli till fisk, bläckfisk, grönsaker, ägg och oliver
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Aioli. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar). 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Smith: Fisksoppa av saffran & vitt vin med aioli

Smith: Fisksoppa av saffran & vitt vin med aioli

Betyg. 10 av 12 ser nöjda ut. Smith och Scout som det tidigare hette är väldigt lika. Samma mängd bokstäver i namnet, båda börjar på s, samma inredning och samma kock
Fish and chips

Fish and chips

Servera i en rulle tidningspapper, och ställ fram aioli och citron på bordet. 600 g vit fiskfilé skuren i bitar (ca 12 bitar) av t ex torsk eller kolja. 600 g vit fiskfilé skuren i bitar (ca 12 bitar) av t ex torsk eller kolja
Krämig franskspansk kycklingsallad

Krämig franskspansk kycklingsallad

I Frankrike serverar man gärna grillad kyckling med frisésallad och hemslungad majonnäs. Till lunch i Spanien har vi tagit det ett steg längre och gjort en krämig dressing med både aïoli, yoghurt och rosmarin som kycklingbitarna blandas med
Martins fina fisksoppa

Martins fina fisksoppa

Lägg sedan i fisken skuren i stora bitar. Även gott med vitlöksbröd och aioli till. Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström
LCHF fiskgryta med saffran

LCHF fiskgryta med saffran

Hon brukar servera den med en stor skål aioli bredvid – vilket höjer smaken ytterligare. Gör gärna en aioli (majjo som är smaksatt med vitlök) och servera till soppan
Cola-pulled pork i tortillabröd

Cola-pulled pork i tortillabröd

Aioli. Ta ett tortillabröd och smörj på rikligt av aiolin, lägg sedan på romansallad, pulled pork och den rivna rödkålen
Annas cremiga laxgryta med saffran

Annas cremiga laxgryta med saffran

Lägg i körsbärstomaterna, paprikan och laxen skuren i tärningar. Servera gärna grytan med vitlöksbröd & aioli och ett gott vitt vin