Aioli är den provencalska vitlöksmajonnäsen. Men aioli är inte bara en sås. Grand aioli är namnet på en provencalsk festmåltid där man äter aioli till fisk, bläckfisk, grönsaker, ägg och oliver
Aioli. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar). 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Betyg. 10 av 12 ser nöjda ut. Smith och Scout som det tidigare hette är väldigt lika. Samma mängd bokstäver i namnet, båda börjar på s, samma inredning och samma kock
Servera i en rulle tidningspapper, och ställ fram aioli och citron på bordet. 600 g vit fiskfilé skuren i bitar (ca 12 bitar) av t ex torsk eller kolja. 600 g vit fiskfilé skuren i bitar (ca 12 bitar) av t ex torsk eller kolja
I Frankrike serverar man gärna grillad kyckling med frisésallad och hemslungad majonnäs. Till lunch i Spanien har vi tagit det ett steg längre och gjort en krämig dressing med både aïoli, yoghurt och rosmarin som kycklingbitarna blandas med
Hon brukar servera den med en stor skål aioli bredvid – vilket höjer smaken ytterligare. Gör gärna en aioli (majjo som är smaksatt med vitlök) och servera till soppan
gul lök skuren i grova klyftor. Idag lördag lagar vi en rostbiff med krämig potatisgratäng till det rökta räkor och chili-citronaioli att doppa räkorna i