Skreirygg recept

Skreirygg med tomat, kronärtskocka och olivolja

Skreirygg med tomat, kronärtskocka och olivolja

En snabb och väldigt fräsch fiskrätt, inspirerad av den klassiska såsen antiboise. Jag använde skrei som jag hade i frysen, men mer eller mindre vilken fisk som helst passar till detta tillbehör
Skreirygg med fänkål och pumpapuré

Skreirygg med fänkål och pumpapuré

2 bitar skreirygg med skinn (ca 350-400 g). 2 bitar skreirygg med skinn (ca 350-400 g). Nu är det dags att äta skrei - men får du inte tag på den så går vanlig torsk också bra
Skreirygg med smörsauterade primörer

Skreirygg med smörsauterade primörer

Skreirygg. Skreirygg. Många tycker det är svårt att koka fisken till perfekt konsistens men med denna metod kan man inte misslyckas

Ångkokt Skrei på pastabädd med saffranssås

450 g skreirygg (finaste filébiten). 450 g skreirygg (finaste filébiten). Ni som brukar läsa här på Salt&Peppar minns säkert att jag för ett tag sedan skrev om den häftiga Skrei-middagen jag var på
Skrei med grönsaker och brynt smör

Skrei med grönsaker och brynt smör

400 g skreirygg. 400 g skreirygg. Skrei är den bästa torsken och nu är det säsong. Passa på att njuta nu. Ingredienser till 2 portioner
Sveriges bästa skreirecept 2013

Sveriges bästa skreirecept 2013

Den vackert snövita biten av skreirygg placerades på sin tallrik i sällskap inte enbart av den goda såsen, utan - inte minst - med en oerhört fin liten sallad på gemsallat, finstrimlad fänkål med sin fänkålsdill, gräslök, fint skuren vårlök, dill och små, söta ärtor
Söndagsstek av älgytterlår som gått sous vide i 28 timmar

Söndagsstek av älgytterlår som gått sous vide i 28 timmar

Tog fram påsen med kött och härlig köttsaft från kylen och gjorde en god gräddsås på skyn och serverade köttet lätt uppvärmt med såsen, kokt potatis, sallad och citronpicklade skivor av polkabetor som jag glömde servera till skreiryggen kvällen innan

Smörstekt skrei med pumpapuré

4 fina bitar av skreirygg med skinn. Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra skreibitarna och halstra dem i en stekpanna med olja ca 3 minuter per sida så att de får fin färg