En fantastiskt god fisk som serverades under påskdagen i Jönköping. Torsk, jordärtskocka och svamp i en härlig blandning samt son med respektive på besök
En snabb och väldigt fräsch fiskrätt, inspirerad av den klassiska såsen antiboise. Jag använde skrei som jag hade i frysen, men mer eller mindre vilken fisk som helst passar till detta tillbehör
2 bitar skreirygg med skinn (ca 350-400 g). 2 bitar skreirygg med skinn (ca 350-400 g). Nu är det dags att äta skrei - men får du inte tag på den så går vanlig torsk också bra
Smörstekt skreirygg med lättbrynt matjessillsmör Spara Skriv ut Portioner. Bloggade tidigare i veckan om den smarriga fisken från Lofoten som fått sig en helt egen festival i Stockholm
450 g skreirygg (finaste filébiten). 450 g skreirygg (finaste filébiten). Ni som brukar läsa här på Salt&Peppar minns säkert att jag för ett tag sedan skrev om den häftiga Skrei-middagen jag var på
Den vackert snövita biten av skreirygg placerades på sin tallrik i sällskap inte enbart av den goda såsen, utan - inte minst - med en oerhört fin liten sallad på gemsallat, finstrimlad fänkål med sin fänkålsdill, gräslök, fint skuren vårlök, dill och små, söta ärtor
Tog fram påsen med kött och härlig köttsaft från kylen och gjorde en god gräddsås på skyn och serverade köttet lätt uppvärmt med såsen, kokt potatis, sallad och citronpicklade skivor av polkabetor som jag glömde servera till skreiryggen kvällen innan
Hade fryst fin skreirygg med skinnet kvar som fått tina upp. Ett trevligt recept med härligt resultat som jag fått av en matvän på Instagram #patriciaskok blev lördagskvällens varmrätt
4 fina bitar av skreirygg med skinn. Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra skreibitarna och halstra dem i en stekpanna med olja ca 3 minuter per sida så att de får fin färg