Till kvällsmat blev det färskpotatis med lax och vitvinssås. Laxen penslade jag med smör och saltade lite innan jag satt in dem i ugnen på ca 175 grader i cirka 8-10 minuter
En av de små munsbitarna är en liten laxsalsa/tartar i glas. Till en början var jag inne på den klassiska lax och mangosalsan, men efter att ha vänt tillbaka mot norden, gjorde jag ett litet experiment idag och lade till en nordisk tvist
I med några finabitar färsk lax, gärna lite större kuber så det blir mer matigt och saftigt kött. Mina sommrar som liten spenderade jag på landet i Trosa
Våfflan kan också bli en hel middag eller kvällsrätt med Rökt Lax och Avocado. Våffeldagen. I helgen välkomnas nyligen inträffade Vårdagjämningen med våffelkalas på många håll
För dagen hade jag en färsk laxfilé att laga. Det enda av laxen jag hann fotografera innan. Sedan bredde jag ut blandningen som ett täcke över laxen och ugnsstekte det hela i ca 15 minuter