Servera gärna med en god sallad till. Fräs löken i smöret och tillsätt timjanen, svetta runt. Häll löken i det gräddade pajskalet och sprid över den strimlade skinkan
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
”Servera pajen med en fräsch sallad och njut av varje tugga. Hacka löken och bryn i en stekpanna. Klä en pajform med bakplåtspapper eller smörj den med smakfri kokosolja
Blanda ”fyllningen” i en bunke tillsammans med kryddorna. Servera med en god grönsallad. Filodegsskinkpaj (ca 4port). 200g Skinka (kan med fördel bytas mot kycklingfilé). 1 Gullök. Hacka lök, spenat och 0,5 av burken med soltorkade tomater. 200g Skinka (kan med fördel bytas mot kycklingfilé). 1 Gullök
Kanske du har lite grillad kyckling, purjolök och paprika. Till middag blev det skinkpaj, hade nämligen lite skinka kvar i kylskåpet och några gamla tomater
Det är så sinnessjukt gott med en krämig ostpaj med valfri fyllning. Fyllningen kan bestå av allt från skinka, fisk och kyckling till vegetariska alternativ som broccoli, tomater, lök eller andra grönsaker
Här är recept på en klassisk ost- och skinkpajmed färdig pajdeg. Nu när vi går in i årets kanske minst uppskattade månad gör vi det med en härlig solig dag utanför fönstret