Man kan lätt byta ut skinka och broccoli mot det man har i kylen. Pajdeg4dl mandelmjöl50g smör1äggFyllning2dl färdigkokt broccoli200g skivad skinka som du strimlar2ägg2dl grädde2dl riven mild ostSalt och pepparSätt ugnen på 200gBlanda ihop ingredienser till pajdegen och knåda ut i pajform
Jag har preppat med mat i frysen som ska vara enkel och snabb. Så jag har gjort egna köttbullar som ligger i frysen, och igår gjorde jag en broccoli och skinkpaj
Häll ner skinkan och broccolin på pajskalet, sedan häller du äggstanningen med osten över. Jag tänkte jag skulle klura på någon variant med krämig kyckling curry någon dag framöver
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Vill du göra pajen helt mjölkfri får du hoppa över osten helt, och kanske ta några grönsaker i stället, ex vis förvälld broccoli, purjo eller något annat
Det är så sinnessjukt gott med en krämig ostpaj med valfri fyllning. Fyllningen kan bestå av allt från skinka, fisk och kyckling till vegetariska alternativ som broccoli, tomater, lök eller andra grönsaker
Dela broccolin i bitar. Strö det rökta köttet över broccolin och häll över äggstanningen. 150 g rökt skinka400 g broccoli4 ägg2 1⁄2 dl grädde1 dl mjölk2 dl riven ost1⁄2 tsk salt2 krm svartpeppar
För bästa resultat skall du lägga ett bakplåtspapper på pajformen och fylla den med ärter. Stek svamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
Ni som följt mig ett tag nu vet att jag har problem med min rygg, dvs min ländrygg. Broccoli, paprika, rödlök, gröna oliver, tomat - det är bara fantasin som sätter stopp
För att avsluta medbroccoli och blomkål med salt och ordentligt med svartpeppar. Jag var i lite stress-mode så allt blev på fri hand och gjordes med rasande fart