Ost- och skinkpaj – quiche – är både gott och festligt, så varför inte göra en på julens rester. Använd strimlor av julskinka och riv av den härliga julosten och du har vips en riktig festmåltid att bjuda nära och kära (eller dig själv) på
De här småpajarna med julskinka var enkla att förbereda, fina på buffébordet och goda att äta. 200 g julskinka i strimlor (eller kokt/rökt vanlig skinka). 200 g julskinka i strimlor
•Skinkpaj. I år blev det en rejäl julskinka till julbordet, ekologisk givetvis. På självaste julafton äter jag ingen julskinka utan endast när den är nygriljerad dan före julafton
Tre av mina systrar med familjer möttes vid mormor och morfars stora bord och fikade på min medhavda apelsin och granatäpplekaka och senare även ost och skinkpaj gjord på resterna av julskinkan som liksom aldrig vill ta slut
Och till helgen blir det nog lite julfrukost med julskinka, jullimpa och långmys. Bakom dagens lucka döljer sig portionspajer som är perfekt att bjuda på till glöggminglet, på julbordet eller för att använda upp rester av julskinkan efter jul
Och har man inte tid eller lust att laga mat på resterna av skinkan så kan man strimla och frysa in den och ta fram vid senare tillfälle till en pasta carbonara, som topping på pizzan eller i en skinkpaj med purjolök och spenat
Ja, den är verkligen så god=) Jag gjorde den för ett tag sedan när jag hade överbliven julskinka över, men det går så bra att ta annan rökt skinka eller kassler
Skinkpaj. Vad gör du med julskinkan efter jul när du lessnat på skinkmackor. Platta okokt rimmad julskinka eller skär färdigkokt tunt (helst med skärmaskin)
Har du julskinka kvar sedan julhelgen. Denna ost och skinkpaj är superlätt att göra, passar perfekt att ta med ut i skidbacken eller varför inte till matlådan på jobbet