Skinkmousse recept

Somrig skinkmousse

 Skär skinkan i tärningar och mal den om inte butiken redan gjort det. Blanda med leverpastej.  Lägg gelatinblad i kallt vatten en stund, krama ur och smält över svag värme i en kastrull

Fin skinkmousse

Blötlägg gelatinet i ett par minuter och smält det i 2 msk hett vatten. Hacka skinkan i munsbitar. Vispa grädden till lätt skum och rör ner senap och ketchup

Skinkmousse med vingelé

Skär skinkan i tärningar och mal den eller kör den i matberedare. Blanda den med leverpastej och späd med grädde

Skinkmousse med sparrissås

Lägg skinkmoussen på fyra assietter och fördela såsen runtom. Skala och finhacka shalottenlöken, fräs den lätt i lite matfett och låt den svalna

Skinkmousse med dill och sherry

Skrapa bort gelé och eventuellt fett från skinkan. Hacka den smått. Vispa grädden till lätt skum, rör ner skinka, senap, ketchup, sherry och dill