Tillsätt vitt vin, grädde, soya och buljong. Lägg en skiva ost och en skiva rökt skinka på varje. Alla ingredienserna behöver inte ökas, såsen räcker till 4 eller 5 portioner och det är bara antalet skinkschnitzlar samt skivor rökt skinka och ost som behöver ökas. 4-6 skivor rökt skinka. 1 dl vitt vin. 4-6 skivor rökt skinka. 1 dl vitt vin
Fick inspiration av nyaste Elle Mat&Vin. Toast med parmaskinka och dadelkompott (10st stjärnformade 20st rektangulära)10 bitar fullkornstoast, rostade och kanterna bortskurna1 dl dadelkompott5 skivor parmaskinka, rivna i stora bitar (lättar att äta på detta sätt)0,5 dl riven parmesanost2 tsk krossad rosépepparsmörfärskostSkär ut bitar av toasten med hjälp av en stjärnformad pepparkaksform, eller skär enkla rektangulärformade (detta gjorde jag till festen pga tidsbrist)Bred på av smör och färskostTillägg en halv bit parmaskinka, en klick dadelkompott och riven parmesanost på toastenGarnera med rosépepparDadelkompott (ca 2 dl)200g kärnfria torkade dadlar2 dl vittvin2 dl vatten0,5 dl muscovadosocker3 st kryddpepparkorn3 st nejlikor2 cm bit färsk ingefäraKoka vätskan tillsammans med socker och kryddor i ca 30 minSila bort kryddorna och tillsätt de hackade dadlarnaKoka ytterligare i ca 30 min tills dadlarna mjuknatLåt svalnaServera tillsammans med toasten ovan, eller tillsammans med ost 10st st. 5 skivor parmaskinka. 2 dl vittvin
Brie, parmaskinka, kex och brödpinnar från ZETA, oliver, vindruvor, passionsfrukt och physalis. 12 min), minipizzor (ej på bild) jag lade skinka, ost, ananas och tomatsås på små runda degplattor. Till det ett ekologiskt vitt vin - 99 Rosas - Vinet har för övrigt fått en helt ny design och funkar perfekt som just picknickvin
Tillsätt vitt vin, grädde, soya och buljong. Lägg en skiva ost och en skiva rökt skinka på varje. Alla ingredienserna behöver inte ökas, såsen räcker till 4 eller 5 portioner och det är bara antalet skinkschnitzlar samt skivor rökt skinka och ost som behöver ökas. 4-6 skivor rökt skinka. 1 dl vitt vin. 4-6 skivor rökt skinka. 1 dl vitt vin
Gårdagskvällen innebar mycket surr och nästan lika mycket vin så det blir nog en dag i soffan i dag och vi kanske till och med slår till med en pizzamiddag
Vintips. Bryt den rostade skinkan i bitar och lägg ovanpå pata och pesto. 12 skivor kallrökt skinka (t ex parma, seranno eller liknande). 12 skivor kallrökt skinka
Blanda först honung och äppelcidervinäger (så löser sig honungen även om den inte är flytande). Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spansk serranoskinka och syrlighet från dressingen