Skinka smörrebröd recept

Smörrebröd med ljum skinka

Smörrebröd med ljum skinka

Bryn köttet i lite matfett. Krydda med salt, peppar och curry. Sänk värmen och tillsätt lite vatten. Låt allt puttra under lock ca 5 minuter
Enkla Smörrebröd

Enkla Smörrebröd

Gjorde små smörrebröd till förrätt, det funkar alltid Nr 1 Rågbröd Sallad ägg Kvantumsill Nr 2 Ljust bröd sallad ost skinka mimosasallad Nr 3 Ljust bröd sallad leverpastej ättiksgurka 1 R
Danska Smörrebröd

Danska Smörrebröd

Här på ett surdegsbröd med crispsallad i botten, tunnskivad skinka, grillad sparris, cocktailtomater, cornichons, picklad rödlök, persilja och dansk remouladsås
S som i Smörrebröd

S som i Smörrebröd

ägg, makrill, brie, medvurst, majonnäs, leverpastej, kyckling, skinka, rostbiff,persilja, gräslök, lök och korv fast inte allt på samma macka
Vååår!

Vååår!

Ett av mina bästa vårtecken är Väddöskinka. J använde skivor av det danska rågbrödet till att göra smörrebröd med räkor och kyckling/curryröra
Köpenhamn på en dag och mattrendspaning

Köpenhamn på en dag och mattrendspaning

Jag satte mig på uteserveringen på den lugna och soliga gatan och beställde in ”Amalie’s eventyr”, vilket var kycklingfilé, skinka, champignon á la crème, bacon och en skiva vitt rostat bröd
Bästa briemackan

Bästa briemackan

GRILLAT RÅGBRÖD MED SKINKA/BRIE/SENAP/FIKONMARMELAD, en receptskiss. Passar även fint till smörrebröd med rökt makrill, rödbetor och pepparrot
Intervju med Peter Mårtensson

Intervju med Peter Mårtensson

Bästa styckningsdetaljen är såklart Skinkan, som blir utskuren som Kylskinka. Danskt smörrebröd med inlagd sill

Smörrebröd med ljum skinka

1.  Bryn köttet i lite matfett. Krydda med salt, peppar och curry. Sänk värmen och tillsätt lite vatten. Låt allt puttra under lock ca 5 minuter

Dansk fläskstek

Får du stek över, så fortsätt dagen därpå i dansk stil och gör välfyllda smörrebröd. 6 portioner1 1/2 kg färsk skinka med svål, skuren i halvcentimetertjocka ränder2 tsk saltca 2 dl vattenSätt ugnen på 225 grader. 1 1/2 kg färsk skinka med svål, skuren i halvcentimetertjocka ränder