Den härliga, starka såsen får komma helt till sin rätt utan onödigt gojs. Så därför tänkte jag laga lite fläsk vindalo som den oftast tillagas i Panaj, dvs utan både tomat och yoghurt
Kanske kan man göra dem lite mindre så att de skulle passa som tilltugg till drinken eller som en förrätt och fylla dem med något extra gott som fetaost, tomater och rökt skinka, eller brieost och kyckling, någonslags spenatröra, grillad paprika eller liknande…
Barnens pizza med klassisk topping av skinka, ost och pizzakrydda medans skinkan, osten och kryddan fick sällskap av rödlök, ananas, tomater och mozzarella på min och Ls pizza
Avsaknaden av skinka gjorde att jag började pröva att göra något liknande av kalkonbröst. Såsen till gjorde jag av Majonnäs, Yoghurt, Grädde, riven Vitlök och Havssalt
SERRANOSKINKA & MELONIngredienser. Pepparrotssås är t. Serranoskinka. ex jättegott till kebab i pitabröd men det passar även utmärkt med en klick av såsen på en bit lax som i sin tur ligger på en liten bit chili & sesamknäcke
Lägg ut skinkan och strö över de färska kryddorna. Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills knappt hälften återstår
Kevin körde på sin klassiker med skinka, banan och curry. Alltid gott med lite het sås till. Detta vart ungefär 1 1/2 glas och då använde jag cirka 1 1/2 – 2 dl mjölk, 2-3 matskedar turkisk yoghurt, 1 matsked slät jordnötssmör (eko), 1 1/2 – 2 msk proteinpulver med banansmak, malen kanel, en näve valnötter, ett gäng med frysta hallon & blåbär efter smak. 2-3 matskedar turkisk yoghurt