Vispa till en slät sås. Låt såsen sjuda några minuter. Häll såsen över brysselkålen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått fin färg. 1 krm kryddpeppar
Vispa till en slät sås. Låt såsen sjuda några minuter. 11 krm kryddpeppar. 1500 g brysselkål 150 g tärnad fetaost eller annan riven ost 1 ½ msk smör 1 ½ msk vetemjöl 4 dl mjölk ½ tsk salt 1 krm kryddpeppar ½ tsk riven muskotSätt ugnen på 225 grader Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen. Häll såsen över brysselkålen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått fin färg
I stora drag gör man en köttbullesmet, men istället för att forma den till bollar gör man avlånga järpar, som man sedan klär in i två skivor rökt skinka, sådan skinka som man har på smörgåsen
Fungerar utmärkt i soppor och såser som fond. Krossa kryddpeppar och nejlikor i en mortel. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan
Avsluta såsen med skinkan och riven ost. Den självklara, en pyttipanna med alla härliga kötträtter så som köttbullar, prinskorv, skinka, revbensspjäll, paté och/eller sylta
Klassiskt på julbordet är brunkålen att ha till köttbullarna, skinkan och potatisen. Brunkål kan även ätas kall och något som kan vara riktigt gott är att äta den på en kryddig knäckemacka tillsammans med lite överbliven lutfisk och sås
Trött på den vanliga köttfärssåsen. Jag svängde ihop en mangochutney och tillsammans med Stubbs heta BBQ sås, fräscha grönsaker och pasta blev det en schysst middag
Hacka skinkan fint, gärna i matberedare. Blanda alla tillbehör till såsen. Vänd upp färsen på ett fat, garnera med tillbehören och servera med resten av såsen