Häll det över skinkan och lägg i lök och morötter. När grytan är färdig, sila såsen och använd lök- och morotshacket vid serveringen tillsammans med såsen
Gratängsås. Gratängsås. 6 portioner600-800 gram skivor fläskkarré eller skinka1 tsk salt1 krm vitpeppar100 gram rökt skinka i tärningar1 burk champinjoner i skivor1 liten purjolök1 liten röd paprika1/2 tsk paprikapulver1 tsk dragon1 dl torrt vitt vin (kan bytas mot buljong)1 msk tomatpuréBryn köttet på båda sidorna och salta och peppra, efterstek några minuter. 2 msk smör4 msk vetemjöl4 dl hönsbuljong1 dl grädde1/2 dl vitt vin3-4dl riven ostsmält smöret och rör ned vetemjölet späd med buljong grädde och vin och koka ihop några minuter till en sås. Häll över såsen på gratängen och gratineras i 250 graders ugn i ca 20 minuter. 600-800 gram skivor fläskkarré eller skinka
Precis som sist ställde vi fram filmjölk och kalaspuffar, olika mjuka och hårda bröd, olika sorters mjukost, smör, nykokta ägg, kaviar, ost samt skivad rökt skinka
Skinka, ost och gustafskorv. Sedan måste man ju såklart ha en god och mättande sås, jag gjorde en grönpepparsås som ligger mig väldigt varmt om hjärtat
Lufttorkad skinka/Chorizokorv. och en paprikasås men uteslöt örtkryddorna i såsen. Men till den här rätten har jag faktiskt använt ytterfilé, har gjort den tidigare men då använde jag fläskkarré
) Sillen är uppäten, revbenen och skinkan tog vi en repris av på juldagen fast då i helt annan tappning med guacamole, fräsch sallad och syrade morötter till, hur gott som helst
Toppa med skinka. Såsen. Parmasskinka med melon. Sila av vätskan i en såskastrull, tillsätt grädde, vinäger samt vitt vin, reducera till hälften, i med smöret klickvis under vispning
Bred margarinet på brödet och lägg på rostbiffen ochremouladsåsen. Servera de nygrillade spetten med kokt ris och finskurna grönsaker påsalladsblad och såsen vid sidan om