Stek gul hackad lök i ett spray olja. Halstra skivad skinka hastigt i stekpanna & stek äggen. Spraya en dos olja på och krydda med pommes fritteskrydda
BRÄCKT SKINKA MED LÖKFRÄS. Rökt skinka brukar höra sommarens lätta middagar till, och varför inte bräcka den lätt och servera lökfräs till som komplement
Rippla över lite vinegrette, (blanda oljan, vinägern, dijonsenapen, gräslöken, salt & peppar). Pensla brödet med oljan, gnid in bröden med en vitlöksklyfta, kryda med chilin och saltet
Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. 50 g lufttorkad skinka. 1/4 dl olja. Bred ut den lufttorkade skinkan på en plåt och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter så att den blir spröd. Grillad halloumi med sallad på lufttorkad skinka och avokado 11 propoints 2 portioner. 50 g lufttorkad skinka. 1/4 dl olja
olja. Vänd med skarvarna neråt, ringla lite olivolja, flingsalt, peppar och pizzakrydda över. olja. 2 skivor skinka. 2 skivor skinka, 4 skivor ost och knäck ett ägg på, på med pizzakrydda, peppar och salta lite. 2 skivor skinka
Smör och olja, till stekning. 4 skivor rökt skinka. 4 skinkschnitzlar ca 150 g styck Salt Peppar 2 msk fransk senap, ljus Smör och olja, till stekning Fyllning 4 skivor rökt skinka 8 ost skivor t ex lagrad grevé eller Prästost Créme Bonjour Gräslök 100 g Panering 1 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 1 dl ströbröd 2 tsk persilja
Hetta upp lite av oljan från körsbärstomaterna, och låt spenaten hastigt säcka ihop i pannan. Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater
Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken genomskinlig. Skär skinkan smått. Knåda med hjälp av mixerns degkrokar lök, skinka, tomater, champinjoner och hälften av osten i jästdegen
Broccoligratäng med skinka och ostsås, 4 portioner500 g broccoli6 soltorkade tomater i olja200 g kallrökt el. lufttorkad skinka i skivorOstsås2 dl grädde (späd med lite mjölk om du använder vispgrädde)2 dl crème fraiche1-2 vitlöksklyftor2 dl riven lagrad ostsalt, pepparSätt ugnen på 225°C. Broccoligratäng med skinka och ostsås, 4 portioner
Stek kantarellerna hastigt i hög temperatur med smör och lite olja. skivor lufttorkad skinka. Baka den lufttorkade skinkan på 150 grader i 5 minuter tills skivorna har blivit knapriga