Vispa ur pannan med marsalavin. Oxrullader i sås med marsalavin, 4 pers. 100 g kallrökt skinka (eller parmaskinka). 1 dl marsalavin. Oxrullader i sås med marsalavin, 4 pers. 100 g kallrökt skinka (eller parmaskinka). 1 dl marsalavin
Den heta drycken med sina spritiga ångor serverades i små bruna koppar tillsammans med mammas supertunna pepparkakor innan det var dags att begå jullunchens palett på glasmästarsill, grov hemlagad leverpastej, trinda små köttbullar, gravlax, skinka, rödkålssallad och krämig jansson
Pacettan kan givetvis bytas ut mot bacon, skinka, kalkonbacon eller vadhelst man föredrar. Knaperstek pancettan och vitlöken i smör och olivolja och bräsera den sedan i marsalavin tills vinet reducerats till hälften
Så gott det går salta och peppra på båda sidor, lägg på en skiva skinka och en stav parmesanost, den får inte vara så lång så att den sticker ut på sidorna
Fäst skinka och salvia på köttskivorna med en tandpetare. Lägg på en skiva skinka på varje köttbit och 1-2 salviablad. 80 g parmaskinka eller prosciutto (antalet skivor efter antalet köttbitar). 1,5 dl torrt marsalavin eller torrt vitt vin
Lägg en skiva lufttorkad skinka på varje schnitzel och ett par salviablad ovanpå och tryck fast. 4 skivor lufttorkad skinka. 1 dl vitt vin, gärna marsalavin
Fördela färsen i klickar på skinkan, som sveps runt varje färsbulle och läggs i lätt oljad ugnsform. Bred ut 8-12 stora skivor lufttorkad skinka på arbetsbänken. 1/2 dl marsalavin (eller halvtorr sherry). 8 stora skivor lufttorkad/kallrökt skinka