Skinka marsalavin recept

Mustiga oxrullader i sås med marsalavin

Mustiga oxrullader i sås med marsalavin

Vispa ur pannan med marsalavin. Oxrullader i sås med marsalavin, 4 pers. 100 g kallrökt skinka (eller parmaskinka). 1 dl marsalavin. Oxrullader i sås med marsalavin, 4 pers. 100 g kallrökt skinka (eller parmaskinka). 1 dl marsalavin
Glödgat i glaset

Glödgat i glaset

Den heta drycken med sina spritiga ångor serverades i små bruna koppar tillsammans med mammas supertunna pepparkakor innan det var dags att begå jullunchens palett på glasmästarsill, grov hemlagad leverpastej, trinda små köttbullar, gravlax, skinka, rödkålssallad  och krämig jansson
Saltimbocca

Saltimbocca

Viktigt att börja steka vid fliken så skinkan inte fläker upp sig. marsalavin eller vitt vin. tunna skivor Parmaskinka eller annan luftorkad skinka

Spagetti Carbonara utan grädde

Pacettan kan givetvis bytas ut mot bacon, skinka, kalkonbacon eller vadhelst man föredrar. Knaperstek pancettan och vitlöken i smör och olivolja och bräsera den sedan i marsalavin tills vinet reducerats till hälften

Kycklingrullader med skinka

Så gott det går salta och peppra på båda sidor, lägg på en skiva skinka och en stav parmesanost, den får inte vara så lång så att den sticker ut på sidorna

Saltimbocca med fläskfilé

Lägg skinka och ett salviablad på varje skiva och fäst med tandpetare. Ca 8 skivor parmaskinka. 2 ½ - 3 dl marsalavin

Saltimbocca

Fäst skinka och salvia på köttskivorna med en tandpetare. Lägg på en skiva skinka på varje köttbit och 1-2 salviablad. 80 g parmaskinka eller prosciutto (antalet skivor efter antalet köttbitar). 1,5 dl torrt marsalavin eller torrt vitt vin

Saltimbocca

Lägg en skiva lufttorkad skinka på varje schnitzel och ett par salviablad ovanpå och tryck fast. 4 skivor lufttorkad skinka. 1 dl vitt vin, gärna marsalavin

Kycklingsaltimbocca med spetskål

Täck med skinka och fäst med tandpetare, vänd i vetemjöl. 1 1/2 dl marsalavin + 1 dl vatten. 8–10 skivor lufttorkad skinka

Saltimbocca alla romana

Lägg en skiva skinka på varje kalvskiva och fäst salviabladen ovanpå med tand-petare genom hela lagret

Skinkfiskqueneller

Fördela färsen i klickar på skinkan, som sveps runt varje färsbulle och läggs i lätt oljad ugnsform. Bred ut 8-12 stora skivor lufttorkad skinka på arbetsbänken. 1/2 dl marsalavin (eller halvtorr sherry). 8 stora skivor lufttorkad/kallrökt skinka

Leversaltimbocca med couscous

skinka. 2 dl marsalavin. Tillaga couscous i hönsbuljong efter paketets anvisning. Koka ansade bönor i 2–3 minuter i lättsaltat vatten