Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
500 gr torskrygg eller annan fisk. Ta hand om dina skaldjursskal och gör en god soppa, den tar några timmar att bli klar men sköter sig mer eller mindre själv
torsk och sej. Tina fisktärningarna. Skala räkorna och spara räkskalen. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Tillsatte torsk och lax i lika stora bitar. I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
400 g ekologiska blåmusslor200 g färska räkor400 g vit fisk exempelvis torsk, långa eller sej1 msk smör2 dl vermouth6 dl torrt, oekat vitt vin (jag sparar slattar till matlagningen och drar mig inte för att använda fina viner i maten)1/2 fänkål2 morötter3 små gula lökar1 dl grädde rivet skal från 2 citroner 1 tsk gurkmeja salt, vitpepparGör så här
Nu har soppen börjat å bli lite tjock så nu kan du hälla i laxen och torsken. 80 g torsk ( 1 Filé). Börja med att tärna och hacka upp fänkålen, gula squashen i mindre bitar
Den här goda fisk- och skaldjurssoppan fick vi på senaste tjejträffen hos Åsa och den var så otroligt god så det läskas i munnen nu när jag skriver åt er och tänker på soppan
Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul