Blekselleri, paprika och färsk chili åkte även det ner. I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Jag lagade en fisk och skaldjurssoppa med torsk, pilgrimsmusslor, grönmusslor och färska räkor. Fräs lök, paprika, chili, vitlök, citronskal och ingefära i en stor kastrull i smöret
riv morot hacka ner paprika och vitlöken. efter att ja kokat en god fond vill man ju såklart testa den, så det blev en slät skaldjurssoppa med en bit stekt torsk
Hackad purjolök, hackad röd paprika och riven ost ströddes över. Över detta hällde jag en skvätt Keldas fisk-och skaldjurssoppa (ca 2-3 dl) som blivit över och ca 2 dl vispgrädde
Skär ner zucchinin, paprikan och fänkålen i mindre bitar. röd paprika. Strimla kålen och purjolöken. Skala potatisen och morötterna och dela ner dem i lika stora bitar som grönsakerna
Kärna ur och skär paprikan i skivor. Bjud lax- och skaldjurssoppan med aioli och örtbaguette. Fräs schalottenlök, vitlök, fänkål och paprika i olja i en traktörpanna några minuter