Västerbottensosten sätter extra smak och soppan blir riktigt fyllig. ½ dl riven Västerbottensost. Pressa eller mixa broccolin och rör sen ner ost, räkor och kräftstjärtar
Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås. Tillsätt sedan osten i bitar, därefter torrt vitt bröd i bitar, persilja och dragon
Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås. Tillsätt sedan osten i bitar, därefter torrt vitt bröd i bitar, persilja och dragon
Släng inte kräftskalen – spara dem i en burk i frysen och ta fram när du vill göra en riktig god skaldjursfond till fisk- eller skaldjurssoppa eller en god fisksås
Frasigt gott till skaldjurssoppan. Denna dubbla återvinning renderade senare i en inte oäven vardagsmiddag, kompletterad med en blekselleristjälk och matiga oststavar till ett svalt veteöl
Jag valde iallafall en fisk- och skaldjurssoppa med parmesanost och vitlöksaoli som var mycket god till förrätt, även om den var mixad så att man inte såg vad som var fisk och vad som var skaldjur
Den rundades sedan av med ost, grädde & creme fraiche. Rör då ner osten, grädden och creme fraiche. 100 g flödeost (dansk delikatessost). 100 g flödeost (dansk delikatessost)
Enkel och god fisk & skaldjursoppa Ingredienser för 4 personer. 400 gram skalade räkor600 gr torskfiléVariera med olika fiskfiléer, skaldjur och musslorIngredienser till den goda basen
När vi var på restaurang häromsistens beställde jag in en fisk- och skaldjurssoppa. ev riven ost. Toppa eventuellt med ost (inte om du vill ha mejerifritt)
I kväll får en krämig fisk- och skaldjurssoppa, kanske ett glas gott vin till det M har fått uppdraget), fredagsdisco och familjekraschlandning i soffan, få inleda helgen
Penslamed uppvispat ägg och strö på riven ost. Servera oststängerna till olika typer av soppor. Osten som används för att garnera stängerna kan du byta ut motsesam- eller vallmofrön