Jag ringlade lite kallpressad olivolja med citron över, det blev riktigt gott. Smakrik soppa. Dagens väder är inte kul alls här i Jämtland, så därför kommer ett inlägg att värma sig med, både till kropp och själ med varma sommarsolfärger
Där fick de stå i ca 15 minuter på grill (225 grader) varefter jag öste ned det hela i en kastrull (ta bort citronen) tillsammans med en matsked olivolja och lät det stå och fräsa ett par minuter. Vi skulle göra en skaldjurssoppa så vi utnyttjade ett par deciliter av fonden (resten har frysts in) som fick koka ned ytterligare några minuter innan vi hällde på ungefär 1-2 deciliter vispgrädde, lät det sjuda. ca 15 minuter på grill (225 grader) varefter jag öste ned det hela i en kastrull (ta bort citronen) tillsammans med en matsked olivolja och lät det stå och fräsa ett par minuter
Fräs löken i olivolja. 2 msk olivolja. 300 g torskfilé 2 gul lök, hackad 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, à 400 g 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vitt vin, chilenskt 1 msk paprikapulver 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g 5 dl vatten salt, efter smak persilja, finhackad
Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli. Pilgrimsmussla med olivolja och knaprigt savoykål. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Fisk- och skaldjurssoppa med torsk, lax, pilgrimsmusslor och räkor. olivolja. Som ovan, ringla istället för majonäs över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra, dekorera med ruccolasallad och hyvla parmesan över
Jag valde iallafall en fisk- och skaldjurssoppa med parmesanost och vitlöksaoli som var mycket god till förrätt, även om den var mixad så att man inte såg vad som var fisk och vad som var skaldjur