Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
(Musslor. Tina frysta musslor. Färska musslor skall skrapas och musslor som inte sluter sitt skal när du knackar på dem måste kasseras) Smaka av soppan och rör ner persiljan
I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
Tvätta och borsta musslorna noga. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min. Fördela musslorna i 4 tallrikar. 1 kg musslor
Fisk- och skaldjurssoppa med torsk, lax, pilgrimsmusslor och räkor. räkor och musslor efter behag. Servera soppan med fisken och tex nyskalade räkor, tigerräkor, pilgrimsmusslor och kanske färska musslor och nybakat bröd
Till huvudrätt blev det en fisk och skaldjurssoppa. Lägg i frysta räkor och musslor. Då har vi firat in det nya året och det blev en mycket lyckad kväll