Toppa med färsk persilja. Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong och vin. 0,5 dl vitt vin, chilenskt. 300 g torskfilé 2 gul lök, hackad 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, à 400 g 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vitt vin, chilenskt 1 msk paprikapulver 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g 5 dl vatten salt, efter smak persilja, finhackad
När det osar ordentligt och plattan är varm slår jag på rejält med vitt vin. När vinet kokat in häller jag på vatten, lite schalottenlök och hackad chili
Smaka av med salt o peppar. Toppa soppan med fänkål , aioli o dill. Blir ca en halv liter Ca skal (huvuden o klor) från 1/2-1 kg kräftor eller räkor 1 fänkål 2 morötter 1 gullök1 scharlottenlök 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar. Slå på vin och vatten , låt reducera o småkoka i 20 min. JaG hettade upp en panna med ca 2 dl olja , skivade fänkål i tunna skivor o friterade , ca 1 minut. 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar
Serveras med en msk god. t vin. En god och enkel skaldjurssoppa till förrätt låter väl gott. 2 dl Vitt vin. Herrklubbens Skaldjurssoppamed rostat bröd och aioli 4 port
Några års mognad har gett detta vin en aning mogna toner, uppblandad med en fin äppelton, en lite dusch av blommor, en fin frisk syra och ekfatskryddor
Smaka av med salt, peppar och Chili Explosion. Garnera med räkor på en tandpetare och en dillvippa. Tillsätt rotfrukterna, dillfrö, fänkålsfrön och vin och koka under lock, ca 30 min. 2 dl vitt vin
Rensa musslorna men behåll några med skal för dekoration. Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne
I helgen tog jag tjuren vid hornen och lagade en fisk- och skaldjurssoppamed den hatade grönsaken. Till och med sellerin smakade bra i det här sammanhanget
Fräs potatis, purjolök, lök och vitlök i en stor gryta med smör och olja. Garnera med hackad persilja. Späd medvin, crème fraiche, grädde, vatten, och låt sjuda i 15 minuter. Lägg vitlöksbröden på en plåt med bakplåtspapper och gratinera i ugnen, ca 5 minuter. 2 dl vitt vin. 500 g räkor med skal