Börja med att grovriva morötter och skiva hela purjolöken fint. Till sist lägger du i kräftstjärtar och räkor men låt inte koka upp för då blir dem sega
Men om du vet med dig att du gillar just skaldjurssoppa så varför inte koka en dubbel sats. Ev några hela kräftor eller räkor med skal (för att det ser så snyggt ut)
Rensa musslorna men behåll några med skal för dekoration. Servera soppan med vitlökscrème fraiche. Låt soppan koka på medelgod värme ca 15 min. Sjud soppan försiktigt ca 1 min och blanda ner musslor och tinade kräftstjärtar. 250 g kräftstjärtar
Smakade upp med lite grädde och lite salt och vitpeppar. Sist åkte räkor, kräftstjärtar och musslor i och så drog jag kastrullen från plattan för att skaldjuren inte skulle bli sega
Nu vill jag tipsa Er igen, genom att uppdatera inlägget med en liten bild. Fräs under tiden champinjoner, purjolök och vitlök som sedan blandas ner i fiskkoket tillsammans med créme fraichen
Servera med en klick crème fraiche och en bit knäcke. Häll i kräftstjärtarna precis före servering. 1 burk kräftstjärtar i lag. Fisk- och skaldjurssoppa 4 st portionsbitar av laxfilé smör 1 st gul lök 10 cm purjolök 1 klyfta vitlök 2 msk fryst röd chili, hackad 1 dl torrt vitt vin 2 dl lätt cremefraiche 1 burk körsbärstomater 2 msk fiskfond 1 msk fryst basilika, hackad 1 nypa svartpeppar 1 burk kräftstjärtar i lag 0,5 dl kräftlag (häll bort resterande)