Skaldjurssoppamed torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Skaldjurssoppamed torsk blåmusslor och aioli. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
I helgen tog jag tjuren vid hornen och lagade en fisk- och skaldjurssoppamed den hatade grönsaken. Till och med sellerin smakade bra i det här sammanhanget
Smakade upp med lite grädde och lite salt och vitpeppar. ) Jag köpte lax och blåmusslor hos fiskbilen och där passade jag även på att tigga till mig ett laxhuvud som jag kokade en underbar fond på
Smaka av med salt och peppar. 1 kg blåmusslor. Rengör musslorna och ta bort ev. "skägg". Ångkoka musslorna hastigt under lock ca 4-5 minuter (använd bara ett par msk vatten) skaka om kastrullen några gånger under koktiden