Skaldjurssoppamed torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
En äkta bouillabaisse ”ska” kokas på egen fond och med tanke på hur lyxig den här soppan är så tycker jag att man kan ta sig tiden att göra den helt från grunden
Servera med bröd och aioli. Skölj, ansa och skiva fänkålen och låt fräsa med. Ett bra sätt är att laga den här soppan nästan färdig en dag i förväg och låta soppans bas “mogna”
Toppa soppan med fänkål , aioli o dill. Smaka av med salt o peppar. JaG hettade upp en panna med ca 2 dl olja , skivade fänkål i tunna skivor o friterade , ca 1 minut
Serveras med en msk god. hemmagjord aioli. En god och enkel skaldjurssoppa till förrätt låter väl gott. Herrklubbens Skaldjurssoppamed rostat bröd och aioli 4 port
Skaldjurssoppamed torsk blåmusslor och aioli. Kycklingspett medbourbonaioli och rosépepparsallad. Börja och avsluta varje spett med en vitlöksklyfta och en limehalva
Servera med en klick aioli eller vitlöks-crème fraîche och ett gott bröd. Bokade resan på tisdagkväll och åkte på lördag, och det var en hel del att fixa inför resan så bloggen hann jag inte riktigt med
Skaldjurssoppamed torsk blåmusslor och aioli. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul