I frysen fanns några påsar med skal från havskräftor och räkor, till detta köpte vi ytterligare 250 gram räkor och en krabba. Vi skulle göra en skaldjurssoppa så vi utnyttjade ett par deciliter av fonden (resten har frysts in) som fick koka ned ytterligare några minuter innan vi hällde på ungefär 1-2 deciliter vispgrädde, lät det sjuda
I vår familj älskar vi skaldjur i olika former och den här gången blev det en väldigt god skaldjurssoppa gjord på hummer och havskräftor (egentligen brukar vi göra antingen eller men det fanns inte så mycket havskräftor i affären så det blev en blandning den här gången och det blev också gott)
Nu går det ändå bra att få god fisk- och skaldjursbuljong om man har ben och huvuden från vitfisk, helst plattfisk och skal från räkor och havskräftor att tillgå
Johan åt i stället fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran, vitt vin och hummerfond,. Till huvudrätt åt jag ljummen skaldjurssallad med pilgrimsmusslor, havskräftor, färska räkor och
Dela havskräftorna på längden och skala räkorna. Lägg därefter i havskräftorna och koka dem i soppan i ca tre minuter innan du lägger i räkorna och lägger tillbaka musslorna
Dela havskräftorna på längden och skala räkorna. Lägg därefter i havskräftorna och koka dem i soppan i ca 3 minuter innan du läger i räkorna och lägger tillbaka musslorna. 4 st havskräftor
Skala havskräftorna och spara skalen. ca 1 kg kokta havskräftor. Lägg stjärtarna för sig. Stöt skalen och fräs dem i olja i en panna med de hackade ingredienserna till Första koket