Skaldjurssoppa havskräftor recept

Skaldjurssoppa och vit bourgogne

Skaldjurssoppa och vit bourgogne

I frysen fanns några påsar med skal från havskräftor och räkor, till detta köpte vi ytterligare 250 gram räkor och en krabba. Vi skulle göra en skaldjurssoppa så vi utnyttjade ett par deciliter av fonden (resten har frysts in) som fick koka ned ytterligare några minuter innan vi hällde på ungefär 1-2 deciliter vispgrädde, lät det sjuda
Havskräftssoppa med dillstekt havskräfta

Havskräftssoppa med dillstekt havskräfta

4 port 4 st färska havskräftor 1/2 gul lök hackad 1 klyfta vitlök hackad 1/4 fänkål några matskedar vitt vin 1 tsk tomatpuré lagerblad, salt, peppar 1 dl grädde 1 kvist färsk dill, hackad 1 + 1 klick smör vatten Skala havskräftorna
Väldigt god och smakrik skaldjurssoppa

Väldigt god och smakrik skaldjurssoppa

I vår familj älskar vi skaldjur i olika former och den här gången blev det en väldigt god skaldjurssoppa gjord på hummer och havskräftor (egentligen brukar vi göra antingen eller men det fanns inte så mycket havskräftor i affären så det blev en blandning den här gången och det blev också gott)
Mustig fisk- och skaldjurssoppa från grunden

Mustig fisk- och skaldjurssoppa från grunden

Nu går det ändå bra att få god fisk- och skaldjursbuljong om man har ben och huvuden från vitfisk, helst plattfisk och skal från räkor och havskräftor att tillgå
Fiskasoppa med nordiska rötter

Fiskasoppa med nordiska rötter

En klassisk fisk och skaldjurssoppa för mig är ju en fransk bouillabaisse med rouille, men det klingar ju inte så nordiskt
Middag på BArBORD

Middag på BArBORD

Johan åt i stället fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran, vitt vin och hummerfond,. Till huvudrätt åt jag ljummen skaldjurssallad med pilgrimsmusslor, havskräftor, färska räkor och

Vårens skaldjurssoppa med ostflarn

Dela havskräftorna på längden och skala räkorna. Lägg därefter i havskräftorna och koka dem i soppan i ca tre minuter innan du lägger i räkorna och lägger tillbaka musslorna

Skaldjur på en djup tallrik

Skaldjurssoppa 2015-03-29 09. Save Recipe Print Ingredients 8 st kokta Färsk havskräftor 2 dl räkor med skal 4 st pilgrimsmusslor 1 hummer 1 näve bladpersilja 1 gul lök, hackad 4 vitlöksklyftor, krossad Smör + olja 1,5 dl Vatten 1 tärning Grönsaksbuljong 2 msk Tomatpure 1 dl vitt vin 1 skvätt cognac Grädde. SE 8 st kokta Färsk havskräftor 2 dl räkor med skal 4 st pilgrimsmusslor 1 hummer 1 näve bladpersilja 1 gul lök, hackad 4 vitlöksklyftor, krossad Smör + olja 1,5 dl Vatten 1 tärning Grönsaksbuljong 2 msk Tomatpure 1 dl vitt vin 1 skvätt cognac Grädde

Vårens skaldjurssoppa

Dela havskräftorna på längden och skala räkorna. Lägg därefter i havskräftorna och koka dem i soppan i ca 3 minuter innan du läger i räkorna och lägger tillbaka musslorna. 4 st havskräftor

Skaldjurssoppa med kräftstjärtar

Skala havskräftorna och spara skalen. ca 1 kg kokta havskräftor. Lägg stjärtarna för sig. Stöt skalen och fräs dem i olja i en panna med de hackade ingredienserna till Första koket