Lägg den marinerade skaldjurssalladen ovanpå och garnera med ägget. 1 tsk olivolja. Lägg alla ingredienserna till salladen förrutom machesalladen och ägget i en skål
Ringla olivolja på och strö ut lite oregano. Skaldjurssallad för 1 person 2 pilgrimsmusslor4 jätteräkor (ekologiska…) ej råaSmör till stekning½ påse (70 gr) småbladsmix eller valfri¼ paprika8 cm gurka1 tomat50 gr fetaost i tärningarTorkad oreganoJumgfru olivoljaDressingen. 1 msk finhackad lökKnappt 1 tsk finhackad röd chili1 msk finhackad färsk basilika1 tsk röd balsamvinäger3 tsk jungfru olivoljaFlingsaltBrödstavar, 3 st½ skiva lchf mandelbröd i 3 stavar1 liten vitlöksklyftaSmörBörja med dressingen
En av rätterna på Sjömagasinet igår var nämligen en superfräsch skaldjurssallad med räkor, kräftstjärtar, rom, parmesan, gröna blad och groddar, strösslad med gula russin, pinjenötter och, just det, pistaschnötter