Häll av spadet från musslor och krabba. SKALDJURSSALLAD. 1 burk musslor i vatten, 125 g. 1 burk musslor i vatten, 125 g 1 burk krabba, 220 g 200 g rensade räkor
Öppna de färska musslorna i en kastrull med lite kokande vatten i botten. Blanda fisken, musslorna och räkorna i en skål och tillsätt chilipulver efter smak och pressad vitlök, löken skuren i tunna ringar och limejuicen
Till huvudrätt åt jag ljummen skaldjurssallad med pilgrimsmusslor, havskräftor, färska räkor och. blåmusslor som serverades med havsskum, sparris och dill
Kommer vi tillbaka till Mae Phim så är det med all sannolikhet hit vi går allra först och beställer chilihet skaldjurssallad med friterad morning glory
Musslor. Häll i musslorna och fräs en minut. När det sedan kokat upp och du ser att alla musslorna har öppnat sig så häller du av dom i en bunke och sätter plastfilm över
Dela pilgrimsmusslorna och koka dessa också i en minut. För att stärka upp rätten och få den till att kunna bli en middag så blanda jag i skaldjurssalladen i kokta risnudlar för att få det matigare
Häromkvällen åt vi en sallad med pilgrimsmusslor. Jag älskar pilgrimsmusslor. Salta och peppra på pilgrimsmusslorna och stek eller grilla de en halv minut på var sida
Tillsätt ytterligare frusna musslor och bläckfiskringar. Positiv, ganska inspirerad och med goda tankar kring en ny rätt – ljummen skaldjurssallad – var jag på bra humör
Spola av musslorna och räkorna i ett durkslag i kallt vatten, torka dem med papper. Rör ihop citronsaft och soja i en skål och marinera skaldjuren i ca 30 minuter