Det var ett buffébord där man kunde hitta pebre chileno, bröd, avocadoaioli, chili, tasca de pescado (fisktacos), ceviche del Caribe (karibisk fick- och skaldjurssallad), vegetariska empanadas och minichorizo med chimichurri
Skaldjurssallad för 1 person 2 pilgrimsmusslor4 jätteräkor (ekologiska…) ej råaSmör till stekning½ påse (70 gr) småbladsmix eller valfri¼ paprika8 cm gurka1 tomat50 gr fetaost i tärningarTorkad oreganoJumgfru olivoljaDressingen. 1 msk finhackad lökKnappt 1 tsk finhackad röd chili1 msk finhackad färsk basilika1 tsk röd balsamvinäger3 tsk jungfru olivoljaFlingsaltBrödstavar, 3 st½ skiva lchf mandelbröd i 3 stavar1 liten vitlöksklyftaSmörBörja med dressingen
Gillar du inte starkt så dra ner på chilin lite. För att stärka upp rätten och få den till att kunna bli en middag så blanda jag i skaldjurssalladen i kokta risnudlar för att få det matigare
Sötstark dressing till skaldjurssallad. Själva salladen därifrån är inte så märkvärdig, men man kan få en god chilistark och lite söt dressing till som gör det hela riktigt gott
Hacka vitlök, chili samt en riktigt liten gul lök ganska fint. Positiv, ganska inspirerad och med goda tankar kring en ny rätt – ljummen skaldjurssallad – var jag på bra humör