torrt vitt vin. Lyxig skaldjursrisotto med hummer – gör så här. Häll på 1 dl vin, hummerfond och vatten. Häll på 1 dl vin och en fjärdedel av musselbuljongen. 2 personer Ingredienser 500 g blåmusslor med skal 1 vitlöksklyfta 1 1 schalottenlök 1msk 1 msk smör 1dl 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc hummerfond 3 dl vatten 250 g räkor med skal 1 kokt hummer 1/2 fänkålsstånd 1 1/2 dl risottoris, t ex arborio 1/2 krm saffran 40 g färsk babyspenat 1 krm nymald svartpeppar ev 1/2 dl vatten
"2 port500 g blåmusslor med skal1 vitlöksklyfta1 + 1 shalottenlök1 msk + 1 msk smör1 dl + 1 dl vitt vin1 msk konc hummerfond3 dl vatten250 g räkor med skal1 kokt hummer0,5 fänkålsstånd1,5 dl risottoris0,5 krm saffran40 g färsk babyspenat1 krm svartpepparev 0,5 dl vatten2 dl grovt riven parmesanSkrubba musslorna, släng bort trasiga och de som inte sluts när du knackar på dem. Häll på 1 dl vitt vin, hummerfond och vatten. Häll på 1 dl vitt vin och en fjärdedel av musselbuljongen
Vill du hellre använda neutral olja, oliv- eller rapsolja, så går det också bra tänk då på att pressa ner citronsaft också i marinaden för att få rätta svinget i syran
När vätskan börjar ta slut, späd med lite till buljong och det vita vinet. Kräftrisotto För 4 personer 8 dl vatten 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar 3 dl arborioris 2 st schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 msk olja 2 dl vitt vin 1 burk kräftstjärtar (330 g) 10 körsbärstomater 2 dl riven ost (gärna parmesan) Gör så här. 2 dl vitt vin
• Häll i vin, låt koka under omrörning. (4 portioner)8-9 dl fisk- eller grönsaksbuljong2 schalottenlökar, finhackade2 msk + 2 msk olivolja4 dl arborioris1 dl vitt vin1 kruka basilika1 vitlöksklyfta, pressad1-2 dl parmesan, färskriven2 msk smör8 pilgrimsmusslor8 tigerräkorolivolja till stekningcitronträspett• Koka upp buljongen och häll den varm på låg värme. 1 dl vitt vin
Tillsätt vinet och låt koka tills det kokt in i riset. 2 dl vitt vin. Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål och ställ i kylskåp till serveringen