Skaldjursrisotto olivolja recept

Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Skala och finhacka löken och fräs den sedan mjuk i riktligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull. Så, här kommer ett recept på en skaldjursrisotto som jag testade mig fram till i förra veckan
Skaldjursrisotto med havskräftor och gremolata

Skaldjursrisotto med havskräftor och gremolata

musslor1 kg blåmusslor 2 msk olivolja 2 dl vitt vin. Skaldjursbuljong1 kg färska havskräftor 2 klyfta vitlök 1 knippe timjan 2 msk tomatpuré olivolja 1,5 l vatten. Risotto0,5 dl olivolja 400 g avioriris 1 gul lök, finhackad 4 klyfta vitlök, finhackade musselvinet 7-10 dl skaldjursbuljong salt 1 dl parmesanost, nyriven 100 g smör
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

2 msk olivolja. Fräs löken i en gryta med olja. Tillsätt riset och rosta det ett par minuter under omrörning utan att det får färg
Skaldjursrisotto med pesto

Skaldjursrisotto med pesto

olivolja till stekning. • Mixa ihop basilika, vitlök och s msk olivolja till en pesto. • Pensla en grillpanna med olivolja
Så skall det vara och därmed risotto!

Så skall det vara och därmed risotto!

Och ingen ost i skaldjursrisotto, nej nej säger jag. ) Lägg i några chips åt gången, fritera i ca 1-2 min och vänd på dem några gånger Ta bort med hålslev när de är gyllene Lägg chipsen på ett hushållspapper och torka, salta och för över till en skål innan nästa sats Servera med risotton Riktigt så gyllene behövs chipsen inte friteras, det räcker med mindre färgRisotto (ca 4 port) 1 sats risotto (använd dig också av skockornas kokvatten) ca 3 dl jordärtsskockskräm 2 tomater (hackade i kuber, fröna urgröpta) citronsaft jordärtsskockschips Tillred risotton enligt instruktionerna, men lämna den lite "torrare" än vanligt Lägg i krämen före du tar pannan från plattan och lägger i osten, värm upp risotton (om krämen var kall) Nu kan du ta bort pannan från plattan och lägga i osten, smaka av med salt och citronsaft Garnera med chips och skuren tomat, häll över några droppar av god olivolja  6 dl d
Musselrisotto med bläckfisk

Musselrisotto med bläckfisk

Detta är en basic skaldjursrisotto. Olivolja. Blåmusslor är godast när man tillagar själv. Jag blir oftast besviken när jag äter ute och jag kan säga – ät inte blåmusslor på bufféer
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Fräs lök och avorioris i olivolja, så löken blir lite glansig. Igår blev det lyxmiddag. Inget speciellt att fira förutom att det är helg förstås och det är ju alltid en bra anledning
Skaldjursrisotto – fyllig & smakrik

Skaldjursrisotto – fyllig & smakrik

olivolja. Någon som hänger med på en liten resa mot skaldjursrisotto. Ta en tjockbottnad gryta, fräs löken i olivolja tills den är mjuk
Skaldjursrisotto med pesto

Skaldjursrisotto med pesto

• Mixa ihop basilika, vitlök och s msk olivolja till en pesto. • Pensla en grillpanna med olivolja. (4 portioner)8-9 dl fisk- eller grönsaksbuljong2 schalottenlökar, finhackade2 msk + 2 msk olivolja4 dl arborioris1 dl vitt vin1 kruka basilika1 vitlöksklyfta, pressad1-2 dl parmesan, färskriven2 msk smör8 pilgrimsmusslor8 tigerräkorolivolja till stekningcitronträspett• Koka upp buljongen och häll den varm på låg värme. • Fräs lök i 2 msk olivolja på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull tills löken är glansig. 2 msk olivolja
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

När man ändå äter skaldjur är det verkligen synd och skam att slänga bort skalen. Använd dem i stället till att göra en fond som du sedan fryser in eller ställer i kylen några dagar för att sedan plocka fram och trolla ihop en ljuvlig middag

Skaldjursrisotto med färska örter

Mixa ihop dill, persilja, olivolja och salt och servera till risotton. skaldjursrisotto med örtolja, krispig grön sallad och nybakat bröd med smör

Krämig skaldjursrisotto

Fräs löken mjuk i olivolja i en gryta under omrörning. Den här skaldjursrisotton tillsammans med ett gott vitt vin tycker jag är en perfekt avslutning på veckan

Skaldjursrisotto

1 msk olivolja. Skölj musslorna noga, skrapa skalen och ta bort skägget som sitter mellan skalen. Släng musslor som inte stänger sig när de knackas mot skärbrädan/diskbänken

Skaldjursrisotto

2 msk olivolja. 1.  Fräs löken i en gryta med olja. Tillsätt riset och rosta det ett par minuter under omrörning utan att det får färg

Skaldjursrisotto

Fräs schalottenlök, ris och saffran i olivoljan i en tjockbottnad kastrull. 1 msk olivolja. Tillsätt 1 dl av buljongen