Skaldjursrisotto med saffran recept

Skaldjursrisotto med blåmusslor och saffran

Skaldjursrisotto med blåmusslor och saffran

500 g blåmusslor 250 g räkor med skal 160 g kungskrabba 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 0,5 fänkål 2 msk smör 3 dl risottoris 0,5 g saffran 3 dl vitt vin 5 dl skaldjursbuljong 5 dl fiskbuljong 4 pilgrimsmusslor 1 kruka dill
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Lyxig skaldjursrisottomed hummer – gör så här. Plocka upp musslorna med en hålslev och sila musselbuljongen, spara den till risotton
Saffransdoftande skaldjursrisotto

Saffransdoftande skaldjursrisotto

1 gul lök 1 msk smör 3 dl avioriris 0,5 g saffran 1 kycklingbuljongtärning 7 dl vatten 4 tomater, stora 1 knippe dill 170 g kräftstjärt 150 g skalade räkor 1 krm vitpeppar 1 dl parmesanost, riven
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

I nästa vecka återvänder familjen till vardagen igen med skola, jobb, arbetsresor, fritidsaktiviteter mm
Musselrisotto med bläckfisk

Musselrisotto med bläckfisk

Detta är en basic skaldjursrisotto. Det går såklart att göra en tomatbaserad, medsaffran eller annat smak
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Någon aubergine hittar ni inte i våra mattallrikar i kväll, där kommer det istället att ligga en skaldjursrisotto (dock utan saffran denna gången)

Spansk skaldjursrisotto

Rör ner ris och låt det fräsa med i någon minut. Tillsätt saffran och fiskbuljong. Servera risotton med grovt lantbröd

Skaldjursrisotto med saffran

Smaka av med lite nymald svartpeppar och salt. Tillsätt ris och saffran och fräs ytterligare några minuter

Skaldjursrisotto

Smakksätt med salt, cayennepeppar och pressad vitlök. Tillsätt vatten, fiskfond och saffran. serveras med ett gott mustigt bröd

Skaldjursrisotto från Genua

Krydda med resterande salt. Häll över hälften av vinet och vattnet, tillsätt saffran och hälften av saltet

Skaldjursrisotto

Späd med vattnet och salta. Blanda parmesan och ev saffran i det färdiga riset. Smaka av med salt, peppar och citron

Skaldjursrisotto

Späd med resten av buljongen, lite i taget, under omrörning. Fräs schalottenlök, ris och saffran i olivoljan i en tjockbottnad kastrull

Parmalindad kycklingfilé med svamprisotto

Blanda Knorr Fond du Chef med vitlök, timjan och rapsolja. Mixa med stavmixer till en marinad. Börja med att koka upp vattnet och lös upp Knorr Fond du Chef i detta