vitlöksklyfta. Lyxig skaldjursrisotto med hummer – gör så här. schalottenlök. Skala och finhacka vitlök och 1 schalottenlök. Fräs löken i 1 msk smör. Skala och skiva 1 schalottenlök. Fräs lök och fänkål i 1 msk smör. 2 personer Ingredienser 500 g blåmusslor med skal 1 vitlöksklyfta 1 1 schalottenlök 1msk 1 msk smör 1dl 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc hummerfond 3 dl vatten 250 g räkor med skal 1 kokt hummer 1/2 fänkålsstånd 1 1/2 dl risottoris, t ex arborio 1/2 krm saffran 40 g färsk babyspenat 1 krm nymald svartpeppar ev 1/2 dl vatten
Fräs löken i smör. Fräs lök och fänkål i smör. "2 port500 g blåmusslor med skal1 vitlöksklyfta1 + 1 shalottenlök1 msk + 1 msk smör1 dl + 1 dl vitt vin1 msk konc hummerfond3 dl vatten250 g räkor med skal1 kokt hummer0,5 fänkålsstånd1,5 dl risottoris0,5 krm saffran40 g färsk babyspenat1 krm svartpepparev 0,5 dl vatten2 dl grovt riven parmesanSkrubba musslorna, släng bort trasiga och de som inte sluts när du knackar på dem. Skala och finhacka vitlök och 1 shalottenlök. Skala och skiva 1 shalottenlök. 1 vitlöksklyfta. 1 + 1 shalottenlök
Skala och finhacka löken och fräs den sedan mjuk i riktligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull. Så, här kommer ett recept på en skaldjursrisotto som jag testade mig fram till i förra veckan
• Mixa ihop basilika, vitlök och s msk olivolja till en pesto. 2 schalottenlökar, finhackade. 1 vitlöksklyfta, pressad. • Fräs lök i 2 msk olivolja på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull tills löken är glansig. 2 schalottenlökar, finhackade. 1 vitlöksklyfta, pressad
Fräs hacket av lök, morot och selleri i smör och olja några minuter på medelvärme under omrörning. Skaldjursrisotto 2 port. 1 liten gul lök, fint hackad. 1 liten gul lök, fint hackad
Och ingen ost i skaldjursrisotto, nej nej säger jag. Jordärtsskockskräm (6 dl du kan frysa ner resten) ca 10 st skockor, skalade 2 små lökar, skalade vatten smör salt Skär de skalade skockorna och löken i bitar Lägg smör i en kastrull och lägg skockorna och löken i den Bryn så att de får ordentligt med färg, nästan så att de är brända på ytan men inte riktigt Häll på vatten, så att det täcker skockorna och löken Koka tills skockorna mjuknat Häll kokvattnet i en skål, mosa skockorna med en stavmixer, lägg i lite vätska åt gången, så att du åstadkommer en krämig konsistens Smaka av med salt, lägg åt sidan Spara kokvattnet som blev över, du kommer att behöva det till risotton Tillred chipsen till nästa, hoppa direkt till risotton, om du vill lämna chipsen denna gång (don't do it I tell you. 2 små lökar
Detta är en basic skaldjursrisotto. 3 shalottenlökar, hackade. 1-2 klyftor vitlök, hackade. 1 gul lök, grovhackad. 2 stora klyftor vitlök, grovhackad. Fräs lök och vitlök glansig, 5 min
Skala och hacka schalottenlöken. Någon som hänger med på en liten resa mot skaldjursrisotto. Ta en tjockbottnad gryta, fräs löken i olivolja tills den är mjuk
• Mixa ihop basilika, vitlök och s msk olivolja till en pesto. (4 portioner)8-9 dl fisk- eller grönsaksbuljong2 schalottenlökar, finhackade2 msk + 2 msk olivolja4 dl arborioris1 dl vitt vin1 kruka basilika1 vitlöksklyfta, pressad1-2 dl parmesan, färskriven2 msk smör8 pilgrimsmusslor8 tigerräkorolivolja till stekningcitronträspett• Koka upp buljongen och häll den varm på låg värme. • Fräs lök i 2 msk olivolja på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull tills löken är glansig. 2 schalottenlökar. 1 vitlöksklyfta