• Mixa ihop basilika, vitlök och s msk olivolja till en pesto. (4 portioner)8-9 dl fisk- eller grönsaksbuljong2 schalottenlökar, finhackade2 msk + 2 msk olivolja4 dl arborioris1 dl vitt vin1 kruka basilika1 vitlöksklyfta, pressad1-2 dl parmesan, färskriven2 msk smör8 pilgrimsmusslor8 tigerräkorolivolja till stekningcitronträspett• Koka upp buljongen och häll den varm på låg värme. 1 kruka basilika
Lägg upp och servera med en örtsallad (ruccola, dill, basilika, persilja, ärtskott etc. 1. Blanda vinet, fonden & vattnet i en kastrull, värm upp till kokpunkten
Skaldjursrisotto med saffran. Gnocchi med mozzarella, pancetta och basilika. Du som har hängt med mig här ett tag i bloggen vet att det är väldigt sällan jag bakar eller gör desserter, men plötsligt händer det