Skaldjurspaté ägg recept

Skaldjurspaté med sauce verte

Skaldjurspaté med sauce verte

Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt, vitpeppar, kajennpeppar, potatismjöl och ägg
Fisk och skaldjurspaté

Fisk och skaldjurspaté

1 st ägg. Kör fisk, salt, peppar och potatismjöl i matberedaren. Späd med mjölken och kör till en slät massa
Röding & Skaldjurspaté - Recept

Röding & Skaldjurspaté - Recept

Lägg dem i matberedaren monterad med. Röding och skaldjurspaté med. äggen, potatismjölet. form väl med margarin eller lägg i ett smort bakplåtspapper, som täcker botten

Skaldjurspaté med saffranssås

Blanda fisk och salt i en matberedare, kör någon minut, tillsätt äggen och kör ytterligare några varv
Ex-svärisarnas skaldjurspaté

Ex-svärisarnas skaldjurspaté

Lägg ett tjockt lager finklippt dill i botten på en smord, avlång brödform. Den här fantastiskt goda skaldjurspatén har varit en stadigt inslag på så väl julbord som midsommarbufféer de senaste åren - till släktens glädje
Skaldjurspaté med saffranssås

Skaldjurspaté med saffranssås

Blanda fisk och salt i en matberedare, kör någon minut, tillsätt äggen och kör ytterligare några varv
Lax- och skaldjurspaté med grön sås

Lax- och skaldjurspaté med grön sås

Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten. Skär laxen i bitar och lägg dem i en matberedare. Rör ner ägg, salt, grädde, potatismjöl och cayennepeppar
3-rätters Nyårsmeny 2012

3-rätters Nyårsmeny 2012

  Förrätt Skaldjurspaté med romsås 6-8 portioner 150-200 g crabfish, urkramad1 dl dill, finhackad5 ägg5 dl grädde 0,5 dl smörgåskaviar2 krm salt1 krm vitpepparGarnering200 g räkor, skaladeCitronSalladTomatGurkaDillRomsås4 dl gräddfil2 dl crème fraiche4 msk röd stenbitsrom1 vitlöksklyfta, pressad1 krm salt1 krm vitpepparGör så härLägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 literLägg crabfishen i botten av formen och strö över dillBlanda ägg, grädde, kaviar, salt och pepparHäll äggblandningen i formenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timmeBlanda alla ingredienser i romsåsen och ställ kallt fram till serveringGarnera den kalla patén och servera den kall med romsåsen   Varmrätt Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk  4 portioner 600 g färsk torskrygg1 dl flytande fiskfond1,5 dl rödvin1 dl vatten3 cl Kinsesisk soya1 st charlottenlök100 g rökt sidfläskSaltPeppar Till serveringPressad potatisSallad  Gör så härHacka charlottenlöken till såsen fint Fräs löken mjuk med en klick smör i en kastrullSlå på rödvinet, fiskfonden och vattnetLåt det koka ihop i ca 10 minTillsätt soya och smaka av med salt och pepparRed ev av såsen med Maizena och avsluta med en klick smör för att "blanka av" såsen Smörj en ugnsfast form och lägg i torskryggenSalta och peppra torskenAnvänd stektermometer och ugnsbaka torsken i 150 gradertills den nått 56 grader i inner temperaturTa ut torsken och låt den vila ett par minuterTärna sidfläsk och fräs den knaprigt i en stekpannaSkär upp fisken i portionsbitar och lägg på tallrikServera med pressad potatis, sidfläsk, rödvinssås och en sallad  Efterrätt  Ugnsbakade päron med ädelost Toppa päronen med Honungsrostade valnötter1 dl valnötter1 msk honungGör så härRosta valnötterna försiktigt i en torr stekpannaTillsätt honungen och låt puttra i 5-6 minuterRör om då och dåHäll upp nötterna i en skål och låt svalna   Dryck Som dryck till förrätten passar ett torrt och fruktigt vin, t ex ett Riesling, som även går utmärkt att dricka till varmrätten. 5 ägg
Julmat men ändå inte

Julmat men ändå inte

Lägg i citronrasp och örter. Fisk och skaldjurspaté 10 portioner 750 g färsk fiskfilé i småbitar (varav hälften lax)250 g kräftstjärtarsalt, vitpeppar, cayennepeppar3 ägg7 dl vispgrädde1/2 citron, rasp och saft1/2 dl hackade färska örter, t ex dill, gräslök, dragonGör så här. 2 Mixa ner äggen med puls-funktion. 3 ägg

Kräftfest med kräftsnittar, västerbottenpaj och så kräftor, förstås

      Kräftsnittar12 stycken170 g kräftstjärtar1 dl riven västerbottenost0,5 dl crème fraiche0,5 hackad dill0,5 citron, finrivet skal och pressad saft0,5 tsk svartpeppar6 skivor kavringGräslök Gör så härBlanda alla ingredienser till  kräftröranTa ut två rundlar från varje brödskiva(använd en äggkopp som mått)Toppa skivorna med en klick kräftröraLägg upp på serveringsfat och strö lite klippt gräslök över   Västerbottenpaj6-8 portioner150 g kallt smör3 dl mjöl0,5 dl vattenFyllning4 dl riven västerbottenost3 ägg1 dl mjölk0,5 tsk salt2 krm pepparGör så härBlanda smör, mjöl och vatten till en fast degBred ut degen tunt i en normalstor pajformLägg osten i pajformenVispa ihop ägg, mjölk, salt och pepparHäll äggvispet över ostenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuterPajen är även god att äta kall och kan förvaras i kylskåp ett par dagarEn skaldjurspaté hade också funkat till. 3 ägg
PÅSKMAT

PÅSKMAT

Men en riktig nobissås är utsökt till en fisk eller skaldjurspaté. • Separera två av äggens gulor och spara vitorna i burk med lock i kylen

Skaldjurspaté med sauce verte

 Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt, vitpeppar, kajennpeppar, potatismjöl och ägg

Fisk- och skaldjurspaté

Tillsätt juice, tomatpuré, potatismjöl, ägg och crème fraiche, lite i taget. 3 ägg. Sätt ugnen på 175 grader

Fisk och skaldjurspaté

1 litet ägg. 1.  Kör fisk, salt, peppar och potatismjöl i matberedaren. Späd med mjölken och kör till en slät massa