smör. Skaldjurspasta. smör. Nu har leken skicka vidare gått runt ett varv. Det har varit en kul resa att se vad alla skickat vidare till nästa och vi borde absolut starta en ny runda snart
Fräs lite lätt i smör. Finhacka löken, chilin och vitlöken. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen och dillfröna och koka tills nästan all vätska har försvunnit
I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Fräs sedan pressad vitlök och hackad schalotten i smör eller olja utan att det får färg. Denna skaldjurspasta gjorde jag till min dotters 14-års dag. Krämig skaldjurspasta, 4 vuxna portioner. 1 burk kräftstjärtar i lag, 4-6 schalottenlökar, 3-4 vitlöksklyftor, 1 msk hummerfond, 2 dl cremefraiche, 100 g gorgonzola, dill, 0,5-1 tsk chiliflakes, 1 dl vitt vin, salt, svartpeppar och smör eller olja. 1 dl vitt vin, salt, svartpeppar och smör eller olja
Men lagas det mat blir det generellt sett en skaldjurspasta eller en köttbit med "bea" och en variant på "pompa" (restaurangslang för sauce bearnaise och pommes frites)
Jo, skaldjurspasta med två såser. Smaka av och rör ner en klick smör(eller fler efter samvete). SKALDJURSPASTA MED 2 SÅSER200 g tigerräkor utan skal1 burk tomater½ ask frusen basilika8 vitlöksklyftor½ chili1 citron, bara skalet1 dl vitt vin3 dl grädde1 dl riven parmesan, färsk½ dl hackade persilja2 msk olivolja2 klickar smörsaltsvartpeppar ev. SÅS 2Finhacka 2 vitlöksklyftor och låt mjukna i 1 klick smör i en tjockbottnad kastrull