Skaldjurspasta smör recept

LCHF Skaldjurspasta

LCHF Skaldjurspasta

Hacka upp scharlottenlöken och fräs i smöret. Pasta4 ägg125g philadelphia ost1/2 dl fiberhuskChiliaioli2 äggulor - rumstempererade3 pressade vitlöksklyftor1 tsk sambal oelek1 tsk dijon senap0,75 dl olivolja1,25 dl rapsoljaPressad citronSkaldjurssås2 scharlottenlökar1 vitlöksklyfta1 msk smör3 dl grädde2 dl creme fraiche75g philadelphia ost1 dl vitt vin 2 msk fiskfondKorianderGurkmeja SvartpepparPressad citron1 kruka färsk dill 70g bladspenatEn ask körsbärstomaterEn burk kräftstjärtarEn burk räkor Börja med pastan. 1 msk smör
Skaldjurspasta – Frutti di mare

Skaldjurspasta – Frutti di mare

smör. Skaldjurspasta. smör. Nu har leken skicka vidare gått runt ett varv. Det har varit en kul resa att se vad alla skickat vidare till nästa och vi borde absolut starta en ny runda snart
LCHF Skaldjurspasta

LCHF Skaldjurspasta

Hacka upp scharlottenlöken och fräs i smöret. Pasta4 ägg125g philadelphia ost1/2 dl fiberhuskChiliaioli2 äggulor - rumstempererade3 pressade vitlöksklyftor1 tsk sambal oelek1 tsk dijon senap0,75 dl olivolja1,25 dl rapsoljaPressad citronSkaldjurssås2 scharlottenlökar1 vitlöksklyfta1 msk smör3 dl grädde2 dl creme fraiche75g philadelphia ost1 dl vitt vin 2 msk fiskfondKorianderGurkmeja SvartpepparPressad citron1 kruka färsk dill 70g bladspenatEn ask körsbärstomaterEn burk kräftstjärtarEn burk räkor Börja med pastan. 1 msk smör
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Smör. Stek lökhacket i smör tillsammans med lite socker. Hacka en lök samt en vitlöksklyfta stek i smör. Smör
Skaldjurspasta de luxe

Skaldjurspasta de luxe

Fräs lök, fänkål, dillfrön och lagerblad i en kastrull med smör. 12 msk smör. 250 g linguinepasta
Jannes krämiga skaldjurspasta

Jannes krämiga skaldjurspasta

Fräs lite lätt i smör. Finhacka löken, chilin och vitlöken. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen och dillfröna och koka tills nästan all vätska har försvunnit
Gratinerad hummer med örter och citron

Gratinerad hummer med örter och citron

I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Krämig skaldjurspasta

Krämig skaldjurspasta

Fräs sedan pressad vitlök och hackad schalotten i smör eller olja utan att det får färg. Denna skaldjurspasta gjorde jag till min dotters 14-års dag. Krämig skaldjurspasta, 4 vuxna portioner. 1 burk kräftstjärtar i lag, 4-6 schalottenlökar, 3-4 vitlöksklyftor, 1 msk hummerfond, 2 dl cremefraiche, 100 g gorgonzola, dill, 0,5-1 tsk chiliflakes, 1 dl vitt vin, salt, svartpeppar och smör eller olja. 1 dl vitt vin, salt, svartpeppar och smör eller olja
Skaldjurspasta med fänkål och lime...

Skaldjurspasta med fänkål och lime...

sockerFräs fänkål, lök, vitlök och lime i smör utan att få färg. och pilgrimsmusslor (max 2 min) i smör

Skaldjurspasta med dyr krydda

  Fräs lök och vitlök med morotsstavarna i smör en kort stund i en stor kastrull. Smör till stekning.  Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
Fredag med "Bea och Pompa"

Fredag med "Bea och Pompa"

Men lagas det mat blir det generellt sett en skaldjurspasta eller en köttbit med "bea" och en variant på "pompa" (restaurangslang för sauce bearnaise och pommes frites)
Gott tillbehör

Gott tillbehör

Blev en god, ljummen sallad som vi hade som tillbehör till en skaldjurspasta. Stek i smör tills de strimlorna blivit mjuka och fått lite färg

SKALDJURSPASTA

Stek upp charlottenlök och pressad vitlök med lite smör. Halloj därute i stugorna och grattis till alla som gick på sin semester idag

Skaldjurspasta

Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Fräs de mindre bitarna med smör i en kastrull och blanda med såsen

Skaldjurspasta

smör till stekning. Fräs lök och svamp. Strö över kryddor, salt och socker. Rör ner ketchup och citronsaft

FAVORIT!!!

Jo, skaldjurspasta med två såser. Smaka av och rör ner en klick smör(eller fler efter samvete). SKALDJURSPASTA MED 2 SÅSER200 g tigerräkor utan skal1 burk tomater½ ask frusen basilika8 vitlöksklyftor½ chili1 citron, bara skalet1 dl vitt vin3 dl grädde1 dl riven parmesan, färsk½ dl hackade persilja2 msk olivolja2 klickar smörsaltsvartpeppar ev. SÅS 2Finhacka 2 vitlöksklyftor och låt mjukna i 1 klick smör i en tjockbottnad kastrull