Det här är en god och somrig och väldigt god pasta som är enkel att göra. När pastan börjat koka kan man lägga i hälften av spenaten som då blir mjuk och god
Koka pastan enligt paketet. När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i grädde, skaldjursmix, räkor och krabbkött i tomatsåsen och kokar upp
) och dels i matlagning (kolla gärna in mina tidigare recept på Tunnbrödsrulle med varmrökt lax, kräftstjärtar och saffranskeso och Apelsin- och saffransmakande bulgursallad med varmrökt lax ) Den här pastan känns lite lyxig och festig sådär med dess ingredienser men är ju så oerhört enkel och nsabb att laga och jag tycker nog att den funkar perfa även som vardagsrätt såhär mitt i veckan (fast jag brukar käka den till helgen)
Svart bandpasta. Se till så du timar pastakoket med skaldjurssåsen. Lägg upp pastan i i traktörpanna toppa med såsen och de stekta pilgrimsmusslorna, dekorera med några musslor med skal samt basilika
I brist på detta får jag dricka finvin och laga till min egen skaldjurspasta. Går jag på italiensk restaurang är mitt val glasklart, pasta med skaldjur
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Servera med nykokt pasta, tomatsås och toppa med rucola. Stek skaldjuren snabbt i olivolja på hög värme tillsammans med vitlöken
En god skaldjurspasta med både lax och räkor. En god skaldjurspasta med både lax och räkor. 2 portioner150 g tagliatelle250 g räkor med skal1 röd paprika1/2 msk olivolja1 dl vitt matlagningsvin1 dl vatten2 msk konc hummerfond1 vitlöksklyfta, pressad1 dl lätt créme fraiche100 g laxfilé1/2 tsk salt2
Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer