Dock utelämnade jag musslor och använde mig av kräftstjärtar & räkor. Skaldjurspasta. Sätt igång pastakoket och öppna burkarna med musslor och kräftstjärtar och vippa dem i durkslaget så att de får rinna av
2 port200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)½ gul skivad lök½ skivad purjolök1 hackad tomat200 g körsbärstomater½ paket saffran1 krm cayennepeppar1 msk mango chutney1 ½ dl créme fraiche½ dl vattenFräs löken och den. 200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)
Sedan tvättade jag musslorna och tog bort alla som inte stängde sig. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Rensa musslor och släng de som är trasiga eller inte vill öppna sig när man knackar på dem. Att laga en riktigt god och smakrik skaldjurspasta är bland den bästa sommarmaten som finns
Matlagningsvin och burkmusslor blir inte alls lika gott som färska musslor och riktigt vin. För att göra det till festmåltid kan du dekorera med blåmusslor i skal och dill
Här är en variant av skaldjurspasta som var riktigt smarrig och passar bra en fredag. Skaldjurspasta 6 portioner 3 scharlottenlökar Pasta, bredare pasta passar bra till sås, t. tagliatelle 2,5 dl Matlagningsgrädde 1,5 dl Vitt vin 1 burk skalade räkor i lag 1 burk musslor i lag Persilja Citron 1) Fräs finhackad lök. 3) När pastan är färdig rör du ner musslorna och räkorna i såsen och smaksätter med persilja. 1 burk musslor i lag