I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Här är en variant av skaldjurspasta som var riktigt smarrig och passar bra en fredag. Skaldjurspasta 6 portioner 3 scharlottenlökar Pasta, bredare pasta passar bra till sås, t. tagliatelle 2,5 dl Matlagningsgrädde 1,5 dl Vitt vin 1 burk skalade räkor i lag 1 burk musslor i lag Persilja Citron 1) Fräs finhackad lök. 4) Pressa gärna över lite citron när du lagt upp pastan och såsen
mat, recept, pastasås, kräftsås, skaldjurspasta, kräftpasta, kräftstjärtar, kräftor, skaldjur. Kräftstjärtar i dillkryddad syrlig sås - god och enkel pastasås på vitt vin, creme fraiche, liten skvätt vispgrädde och kryddad med dill samt lite färskrivet citronskal och ett par purjolöksringar att strö ovanpå
Garnera med timjan och citron. Citron. Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Smula ner en tärning grönsaksbuljong och låt allt sjuda sakta utan lock i åtta minuter