Skaldjurskväll recept

Skaldjurskväll!

Skaldjurskväll!

Till fördrink drack vi en så himla god slush. 3-4 personer. 500 g fryst melon i bitar. 8 bitar is. 33cl sockerdricka
Skaldjurskväll

Skaldjurskväll

Som tur är så bor man inte så långt bort från Melanders. Efter att ha ätit knivmusslor på CulturBar för ngn vecka sedan så gav Hanna och jag oss på att laga det hemma själva
Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli

Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli

Se gärna tidigare inlägg där jag kokar ner resterna efter en lyckad skaldjurskväll. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur

all dressed up

Kräftskalen från min och Lindas skaldjurskväll förra fredagen, har tillsammans med en massa rot- och grönsaker bränts av i ugnen och sedan fått koka ihop till en buljong
Rustika surdegsbaguetter

Rustika surdegsbaguetter

Passar utmärkt till plockmat, buffebordet eller till skaldjurskvällen. Rustika surdegsbaguetter. Här kommer receptet på dessa goda baguetter jag gjorde i lördags

Höst

Vi har hunnit med lite myskvällar med eld i brasan, skaldjurskväll i torsdags, och hemgjord tortilla Pizza med mozzarella, parmaskinka, Oliver och pesto
Skaldjurskväll, bubbel och fänkålsgratäng

Skaldjurskväll, bubbel och fänkålsgratäng

Vi går hej vilt från det ena firandet till det andra här i det Mårtenssonska köket idag, men vi kom på att vi fortfarande inte har bjudit er på vårt flaggedagsfirande och vad som åts då
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Så det blir lite av en skaldjurskväll Min Boeuf tar jag på söndag istället. Fredag idag och jag har varit ledig och haft en helt underbar dag, dessutom har vädret varit kanonfint

Laxröra i snapsglas

Vi fortsätter lite i fiskens tecken… En festligt förrätt med laxröra i snapsglas, passar utmärkt som entrérätt till skaldjurskvällen eller som en del av plockmaten på en buffé

Majonnäs

Men halvera gärna receptet ett par gånger så får du en god majonnäs, kanske till skaldjurskvällen. Vispa samman äggulor, senap och vinäger med en elvisp

Vin

Köp nu och drick till vårens första skaldjurskväll. Hej. Sommelierutbildningen fortsätter för fullt och i tisdags var det Bordeaux och Bourgogne som stod på agendan