Skagenröra. Som avslutning på denna lyxhelg så gjorde jag min skagenröra som är så god och syndig. 5dl cf, 2dl gräddfil, tre msk majonnäs, en knippe dill, tre små hackade rödlökar, en burk röd stenbitsrom, En burk kräftstjärtar, en burk räkor, tre pkt crabsticks
500 gram skalade räkor400 gram crabsticks80 gram röd stenbitsrom2,5 dl créme fraiche200 gram majonäs1 rödlök1 kruka färsk dillSaften av en liten citron eller en halv storSalt & PepparHacka crabsticks i mindre bitar. 400 gram crabsticks
Gör under tiden skagenröran. Detta recept är visat 537 gånger. 2 port. 2 st bakpotatisar. 250 g räkor med skal4 st crab stick2 dl kvarg 1% fett3 msk majonäs (lätt)1 msk finhackad rödlök1 tsk hackad dillca 1 tsk cirtonsaftmald svartpeppar, salt
Om man inte gillar kräftstjärtar kan man naturligtvis byta ut dom mot räkor, crabsticks, musslor. man ska INTE köpa färdiga röror, varken potatissallad, skagenröra eller dressing
Skagenröra hör påsken till, hemma hos oss. I den rör jag ner skalade räkor och crabsticks som jag skurit i ganska små bitar, sedan finhackad rödlök och mycket hackad dill