det jävla skånska vintervädret, som gör att det aldig är bra naturligt ljus, och det därför inte är kul att laga fotogenisk mat som passar på bloggen, eftersom det ändå är helt omöjligt att ta fina bilder
Nu är vi både mätta och "tretta", på ren skånska. Skala rödbetorna och låt dom vara hela. Pensla foliearken med lite olja, lägg på potatis, morötter, lök, rödbetor och citron
Har man gott om tid är denna skånska paradgryta ett ypperligt alternativ. Inlagda rödbetor. Smaka av med salt och peppar och servera rykande het med potatis och inladga rödbetor
Har ni inte provat den än så pekar jag med hela handen i riktning mot Möllevångstorget och inhandling av denna fina, lite sötnötiga och smöriga skånska ost
Vill ni hellre laga till denna skånska klassiker efter det receptet så hittar ni det här. Till kalopsen serverade vi rödbetor, så klart, kokt potatis och kokta grönsaker
Men idag ska vi göra den skånska varianten. Ät med kokt potatis och rödbetor. Om det hade varit på våren hade jag absolut använt mig av knipperödbetor med kokt smör som är så fantastiskt gott, men nu på vintern funkar det lika bra med inlagda rödbetor
Med det fina vädret och det fantastiska skånska landskapet, kändes det som en utlandssemester. Till detta nybakad surdegsbaguette, potatissallad, syrlig tomatsallad, rödbetor, grönsallad, kryddsmör och kalla såser