Vaniljsås. Skrivet 2016-02-08 Klockan 20. 38. 15. 4 port. Äpplekaka. 1 kg äpplen. ca 2 dl socker ( jag använd 3/4 dl tycker inte om när det är för sött)
Servera med vaniljsås. Bryn skorpmjölet i smöret och sockret i en stekpanna. Skala och klyfta äpplena och koka upp dem tillsammans med det osockrade äppelmoset
Arla® vispgrädde eller Kelda® vaniljsås. Fräs brödsmulorna i smöret i en stor stekpanna. Varva de varma brödsmulorna och äppelmos på ett fat där man börjar och slutar med brödsmulor
Tyvärr finns det ju ingen efterrätt som heter vaniljsås med vaniljsås så när vi hade gäster för några helger sedan gjorde jag en skånsk äpplekaka med vaniljsås, och jag måste faktiskt säga att båda blev otroligt goda (och otroligt söta)
Den är skånsk, den är kryddig och den innehåller äppelpuré istället för hela äpplen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter och servera ljummen med stora mängder vaniljsås
Man bör dessutom faktiskt ha en rejäl klick med vaniljsås till, för det hör liksom till. Idag är det Mårtensafton mina vänner, och då ska man enligt skånsk tradition servera gåsamiddag så klart
Skånsk Ebblakaga med vaniljsås till "ettemiddagskaffet". Skånsk Ebblakaga med kavring i smulet. Det pinsamma är att detta var min första skånska ebblakaga (men absolut inte sista)
Servera med vispad grädde, vaniljsås eller halvsmält vaniljglass. Skånsk äppelkaka. Än finns det svenska äpplen kvar, så varför inte passa på att baka en härlig äppelkaka
Istället för kolasås och glass gjorde jag en öppen version av skånsk äpplekaka med vaniljsås (ok, på vissa bilder kan man ju tro att det är vaniljsås med äpplen som serveras men det är gott med vaniljsås
Passade på att göra Butlers skånska äppelkaka för att få en anledning till att prova såsen. Häromdagen fick jag en fråga här på bloggen angående ett försvunnet recept på Butlers vaniljsås