Skånsk strömming recept

Skånsk kryddsill

Skånsk kryddsill

1 kilo färsk sill (strömming). Rensa sillen men låt benen sitta kvar.  Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Stekt strömming

Stekt strömming

Utan tvekan är detta det bästa strömmingsreceptet jag nånsin testat. Om du gillar stekt strömming så rekommenderar jag verkligen detta receptet
Lyxig strömming

Lyxig strömming

I det här receptet har jag fyllt strömmingen med skånsk senap, dill, kapris och en liten skiva kallrökt lax
Skånsk kryddsill

Skånsk kryddsill

Rensa strömmingen men låt benet sitta kvar. Skölj strömmingen väl och lägg den i ättikslagen. Ta upp strömmingarna och låt dem rinna av väl
Strömming på tunnbröd med pepparrot

Strömming på tunnbröd med pepparrot

Så här gör du Skölj strömmingen och klappa den torr med hushållspapper. Vänd strömmingen först i uppvispat ägg och därefter i mjöl
Krispig strömming, dillmajonnäs, pressgurka och kokta grönsaker

Krispig strömming, dillmajonnäs, pressgurka och kokta grönsaker

Ta upp strömmingen ur marinaden och torka lätt med hushållspapper. Marinera strömmingarna i filmjölk, skånsk senap och 1 tsk salt cirka 1 timme (gärna upp till ett dygn om möjligt). Värm upp 1 dl solrosolja till 180 grader och stek strömmingen i cirka 4 minuter. 12 st strömmingsflundror
Strömming Melba

Strömming Melba

10 2 msk finriven pepparrot 1 dl skånsk senap 2 msk whisky (kan uteslutas) 500 g strömmingsfiléer 1 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 1 tsk salt 1 krm peppar 10 skivor tunt skuret vitt bröd smör till stekning Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Senapsmarinerad strömming

Senapsmarinerad strömming

Skölj strömmingen och ta bort ryggfenan. Låt strömmingen rinna av. Lägg i strömmingen och vänd den några gånger
Stekt strömming med fänkålscrudité, brynt smör och rårörda lingon

Stekt strömming med fänkålscrudité, brynt smör och rårörda lingon

4 500 g strömmingsfiléer 3 msk dijonsenap 1 msk grov skånsk senap 1 dl crème fraiche 1 dl grovt skuren dill grovt rågmjöl till panering 1/2 dl rapsolja 80 g smör salt Rårörda lingon 250 g lingon 1 dl strösocker Fänkålscrudité 1 fänkål (à ca 250 g) 1/4 dl olivolja 1/2 msk finrivet citronskal 1 1/2 msk färskpressad citronjuice 1/2 tsk salt Till servering brynt smör citronklyftor kokt potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

4 Jordärtskockspuré 1 kg jordärtskockor färskpressad juice från 1/2 citron 5 dl mellanmjölk (1,5 %) 3 msk smör 1/2 tsk salt 1 krm peppar Krispiga rotfrukter 2 morötter 1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar ca 300 g) färskpressad juice från 1/2 citron 2 msk finhackad dill 1 msk finriven pepparrot 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar Strömming 16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 600 g) 1 1/2 dl gräddfil 3 msk grov skånsk senap 2 dl grovt rågmjöl smör till stekning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Stekt strömming eller sill

Stekt strömming eller sill

ryggfenor från strömmingen och lägg dem i filmjölken. Du kan ha strömming i marinaden över natten. Ta upp en strömming i taget och skaka av marinaden samt vänd i paneringen och lägg på en bricka
Strömming med senapsmos

Strömming med senapsmos

Skölj och torka av strömmingen. Lägg upp strömmingarna på en skärbräda med köttsidan upp, salta och peppra
Strömmingslåda med skånsk senap

Strömmingslåda med skånsk senap

Idag får det bli strömming i en krämig senapslåda. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Häl blandningen över strömmingen
Strömmingslåda med skånsk senap

Strömmingslåda med skånsk senap

Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenan. Häll blandningen över strömmingen. 600 g strömmingsfiléer. 2 msk grovkornig skånsk senap
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Eller den enorma julskinkan, som skärs upp direkt på gästernas tallrik, ackompanjerad med riktig skånsk brunkål, för den som gillar det
Sotare – recept

Sotare – recept

Klipp upp buken på strömmingen, rensa rent och skölj i kallt vatten. Servera strömmingen med sparris och förlorat ägg